Topplistan 30 år sedan

Vilken låt låg etta på svenska topplistan när jag fyllde myndig för 30 år sedan? Jag blev inte förvånad när jag sökte fram uppgiften.

Första gången jag såg videon var ganska stort, för det var på MTV. Hade jag MTV 1988? Nej, men det var när jag satt och skrev teori på mönstringen. Av någon anledning så hade de tv-apparater i taket med MTV. Om det var särskilt logiskt vet jag inte, när vi hade en uppgift att utföra. Men jag tror de stänga av tv:n när vi hade skrivningen. Ändå minns jag detta så tydligt. Därför förknippar jag Heaven is a place on earth med min mönstring. Ja, den där mönstringen som jag fick avbryta vid läkarkontrollen när de upptäckte knuta på testikeln. Ett par dagar opererades jag akut och det är exakt 30 år sedan den här månaden. Men det var ett bråck, inte tumör som man först trodde. Året efter var jag tillbaka för ny mönstring men 1989 hade de redan börjat vara generösa med att frikalla, så lumpen blev aldrig aktuellt för mig. Det var jag ganska tacksam över, för annars hade jag gått i fängelse som vapenvägrare. Frågan är om jag har samma inställning i dag? Jag vet inte.

||||| 0 I Like It! |||||