Räkna med mig

Ett möte jag blev inbjuden till i dag på jobbet förvånade mig lite.

  1. Jag hade ingen aning om vad det skulle handla om, typ nåt om statistik
  2. De två personer som hade kallat till mötet hade bjudit in enbart chefer, och så då jag.
  3. De två som höll i mötet grät nästan av lycka när jag presenterade mig. Tydligen visset de vem jag var, mitt rykte har föregått mig.
  4. Det visade sig att det handlade om en typ av statistik jag tidigare ansvarat för. Inga nyheter för min del.
  5. Syftet är att statistik ska tas fram varje månad där fortsatta möten ska ske men enbart med nyckelpersoner. Av alla närvarande på mötet var jag den enda som ansågs vara nödvändigt vid alla möten.
  6. Varför är jag så speciell? Jag är inte chef. Jag är inte ekonom. Jag är inte logistiker. Men jag kan alla våra datasystem, vet vad statistik betyder, jag vet vad koder i systemen betyder, jag kan cirka 50.000 koder utantill. Nja, kanske inte alla 50.000, men väldigt många – de som betyder något och som vi behöver känna till.

Men jag tar det med ro, för jag får inte mer tid till mitt förfogande än vad jag har. Tydligen är ovan väldigt bråttom och angeläget, men jag har bara typ 19 arbetsdagar kvar innan sommarsemestern. Och samtliga dagar är fulltecknade, så ovan finns det inte plats för. Vilket jag inte upplyser någon om då de lär upptäcka hur svårt det är att hitta en tillgänglig tid där jag kan närvara. Förutom att det ska avsättas en massa tid till möten, så ska jag tydligt också sitta och räkna manuellt också vilket tar mer tid än vad man tror. Tycker jag det är ett kul jobb? Inte speciellt, för i slutändan kommer inte praktiskt att genomföras mer än att man slösat väldigt mycket tid. Så varför slösar man tid på sånt här då? Jo, det är politiskt beslut. Då behöver inget uppnås om man bara strävar och har visioner.

Varför har vi åter gått i denna fällan? Tja, jag hade kunnat berätta det, men nu hade man döpt om alla begrepp och inte förvarnat mig med vad syftet var. Så jag är laid back

Hur laid back är jag i morgon? Tre möten där jag inte vet om jag hinner i tid till tandhygienisten. Jag har svårt få ihop tiden. Och jag är trött på riktigt. Vaknade med allergi och är helt slut utifrån det (björkpollen?) och antihistamin.

||||| 0 I Like It! |||||