Inkorgarna

Sms och mejl. Det som skulle bli så självklart som kommunikationsmedel har plötsligt (sedan en del år) blivit väldigt omodernt. Jag får lite sms-bekräftelser i form av kvitton, reklam eller påminnelser om tider. Sms privatpersoner emellan har jag inte fått på många år, och skickar heller inga. Samma sak säger jag om mejl – det är inget man skriver och skickar till privatpersoner längre. Det är något man använder sig utav i tjänsten för att diskutera eller sprida information.

Så hur tar vi kontakt med varandra i dag? Jag måste nog säga att det vanligaste och enklaste, är att ringa. Mobiltelefonerna har vi med oss överallt och svarar, i motsats till fast telefoni där man fick ringa hem till någon på kvällstid. Och vi meddelar oss ganska mycket via sociala medier och där blir det lite märkligt. Det finns så otroligt många sätt och det är inte överallt alla är med. Jag har raderat en del möjligheter att komma i kontakt med mig via sociala medier. Man når mig via Facebook (inte Messenger), Instagram och Line (chattprogram). Okej, jag har mejl så det går mejla mig.

Men är där något jag är trött på så är det just jobbmejlen. Jag drunknar i mejl. Det svåra är att gallra. Och komma ihåg om jag svarat på något, ska svara på något, eller om jag ens läst mejlen. Det är bara kaos och Outlook har tilläggsprogram som gör att man kan sortera sin mejl och strukturera upp den. Men det är spärrat för oss på jobbet att använda oss av.

Jag blir ganska stressad av att få något till mig i textform. För jag drunknar i det från alla håll och kanter. Tänk att få kunna stänga av allt. Underbart. Men omöjligt då jag i allt textbruset också väntar på viktig information som jag inte får missa. Vet dock inte hur jag ska lösa jobbmejlen som är så rörig. Jag har så många roller och funktioner och inte ens mappar fungerar.

||||| 0 I Like It! |||||