Ledighet

Nu har jag smygläst min jobbmejl. Ja, alltså jag har inte utfört något arbete och inte besvarat min mejl. Trots allt är jag fortfarande ledig några dagar till. Men jag får nog offra några timmar av morgondagen eftersom jag direkt på onsdag morgon ska lära upp en kollega, vilket jag inte hunnit förbereda. Många mejl? Nja, bara 20 på två dagar, men de kräver en del arbete och just nu vet jag inte när jag har den tiden. Tidigast om en vecka. Jag är fulltecknad. Folk blir så märkligt arga på mig när jag säger att jag inte hinner göra en sak som ”bara tar två minuter”. Mitt svar har i åratal varit ”jag har inte två minuter, det får vi lägga in i min kalender – går det bra om 6-8 veckor om än bara preliminärt då det kan bli uppskjutet?”… Så arga… De blir förolämpade. Men jag har verkligen inte tid. Jag tar aldrig paus. Min lunchrast på 30 minuter blir i praktiken 15 minuter. Jag hinner inte gå på toaletten. Jag hinner inte svara i telefon eller svara på mejl. Jag har inte tid med spontana besök på mitt arbetsrum. Är det någon som ska bli förolämpad så är det jag.

Hur mår jag efter helgen? Den var fysisk men det känns ändå rätt skapligt så här långt. Nu är jag mest rädd att ha blivit smittad av något virus efter att ha kramat 300 personer.

Märkligt nog så verkar jag inte ha fastnat på några foton. Jag har sett hundratalsbilder från helgen men extremt få där jag figurerar (hittills hittat 2 av 600 bilder). Men jag vet att proffsfotograferna senare kommer med ett par bilder på mig från skäggfesten. En fotograf var ute på annat uppdrag men fick syn på oss när vi äntrade Götaplatsen. Resultatet:

Spontant taget foto på Götaplatsen, Göteborg, 2018-04-28.

||||| 0 I Like It! |||||