Människor från förr

När jag pratar med ömma modern, så har fokus förändrats när hon berättar om sin dag. Nu när hon är pensionär och åter i byhåla efter husförsäljning, så träffar hon på människor från förr. Saker jag inte ens funderat på senaste 30-40 åren får jag nu gräva djupt i minnet efter för att hänga med. Människor som fanns i ens omgivning när jag var barn. Numera är det nästa generation människor, de som är någorlunda jämnåriga med mig. ”Minns du den, hade barn i din ålder, vad hette de, de gör detta i dag, jag mötte dem” typ. Lite chockad fick jag höra om en som blir 60 nästa år. Jag har inte sett personen i fråga sedan han var i 20-årsåldern på 70-talet. Svårt tänka om. I vilket fall som helst bör jag känna till alla från och kring byhåla som är födda mellan 1870-2018. Hur alla direkt eller indirekt är släkt med varandra, vad det jobbat med och vad de gör i dag. Men det som känns konstigast är att åter behöva bli indragen i ett liv jag lämnade för 20 år sedan. Jag vill inte påstå att jag saknar det livet, men det ger också en sorg. Osäkert varför.

||||| 0 I Like It! |||||

Be First to Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *