Tv-hösten i USA


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Imdb har så smått börja sammanfatta hur tv-hösten ter sig i USA till hösten. Jag noterar att några skitserier som går i svensk tv nu möter sin död.

Först och främst, Bionic Woman, som jag följde på TV6. Dålig produktion men började bli intressant när manusstrejken satte käppar i hjulet. Men NBC tror inte på serien längre. Inte jag heller egentligen, men som remake av en gammal serie var den ändå intressant.

Körslagets amerikanska variant läggs också ner. Tyvärr lär inte TV4 ha samma goda omdöme.

Las Vegas fick fem säsonger. Fem för många enligt min mening. Är där någon som egentligen orkar följa eller vill se eländet på Kanal 5?

The Singing Bee försvinner också, men den svenska versionen lär fortsätta. TV3 brukar aldrig inse när något är ointressant.

Scrubs fick åtta säsonger hos NBC. Här fick jag skrämselhicka men lugnade mig när jag såg att ABC tar över serien. Även om den börjar bli uttjatad, så är den fortfarande lite smårolig.

Men in trees klarade hela två säsonger tack vare Anne Heche. Men så bra är hon inte. Inte så att hon kan bära en hel serie med dålig innehåll.

Women’s murder club, Cashmere mafia, Shark, Jericho och New Amsterdam (premiär TV6 maj) är serier som lagts ner. Jag förstår verkligen varför.

Däremot så finns där en hel del serier som får fortsatt förtroende. Vilka det är vill jag inte avslöja (för då inser alla hur mycket jag tittar på och då får jag skämmas), men kanske du hittar din favoritserie på sidan jag länkade till inledningsvis.

Det mest uppseendeväckande är en ny serie som ABC ska börja sända i höst. Life on Mars. (Och här orkar jag inte längre länka till alla tv-serier). Japp, det är den engelska serien som nu ska stöpas om till en amerikansk variant. AbFab gjorde man en amerikansk variant av – nedlagd. The office – också sämre än originalet. Det enda man lyckades hålla liv i längre än sin engelska motsvarighet var Queer as folks. Märkligt att vi inte fått se den i Sverige? Frågan är hur långvarig Life on Mars blir. Den engelska motsvarigheten får annars nu en egen spinoff. Ashes to Ashes.

Hösten är räddad! Eller… nästa år kanske blir ett bra tv-år när vi blivit av med alla serier som lagts ner.

||||| 0 I Like It! |||||