Osteit


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

I dag hade jag inte lika ont i tanden men ringde ändå tandläkaren. Som inte hade möjlighet att ta emot mig utan hänvisade till akuttandvården. De gav mig där en akuttid.

Facit: Roten var död, som jag misstänkt. I dag rensades kanalerna för rotfyllning nästa vecka. Men det visade sig också att jag har inflammation i käkbenet och får nu äta antibiotika. Plus att rotkanalen fyllts med bakteriedödande massa. Det är inflammationen som gör att jag har ont. Men nu har man som sagt sanerat och jag står på antibiotika och smärtstillande.

Så går det när man har ilningar i tänderna några år och där tandläkaren inte bryr sig om att ta det på allvar. I höstas tyckte de att det räckte om jag borstade tänderna (gör jag ju) och sköljde med fluor (gör jag ju).

Nåja. Akuttiden gick på drygt 600 kronor. Rotfyllningen nästa vecka är gratis eftersom jag har försäkring.

||||| 0 I Like It! |||||