Ensamma dagar


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Till viss del börjar jag förstå alla gamla människor som klagar på att hemtjänsten bara springer in och ut genom dörren utan att hinna prata med dem. Själv vill jag egentligen bara bli av med dem så fort de är klara. Utom i dag. Jag satt innan de kom och tyckte lite synd om mig själv eftersom jag hade en sådan där insiktsstund med mig själv. Här är jag ledig X antal dagar per vecka men ingen att umgås med, inte ens ringa, när det blir ensamt. Åtminstone inte på mina fridagar som innebär att alla andra är slavar måndag till fredag på ett jobb. Därför var det småtrevligt att hemtjänsten i dag tog sig tid att sitta ner en stund efter utfört arbete. Och att man delar mitt intresse för Marvel Comics.

När de gick tog de två papperskassar med tidningar till återvinningen. På frågan om jag villa ha tillbaks kassarna tomma, blev mitt svar ”det är ju bara tre kronor”. Vilket egentligen är en lögn. Kassarna innehöll av mig inköpta tidningar för minst en hundralapp. Borde de då inte också frågat om jag ville behålla tidningarna? Värdet är högre i de tidningar som kastas än för de båda papperskassarna. En gång envisades de med att lämna tillbaka kassarna med motiveringen ”tänka på miljön”. Öh, det är just därför det heter återvinning. Kanske det är slöseri med mina pengar att kasta kassarna (värde 72 kronor/år), men jag vill inte ha ett återbesök fem minuter efter de gått. För då vill jag bara lägga mig och sova. Inget är så tröttande som att titta på andra som städar. Jag kan inte hålla mig vaken.

||||| 0 I Like It! |||||