Tidens gång


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

När jag för första gången som nyutbildad läkarsekreterare 1992 skrev åt en läkare kunde jag inte ha fått en bättre doktor. I dag läste jag hans minnesruna. Jag visste redan att han avlidit men att läsa om hans liv och gärningar* fick mig att minnas alla de år vi arbetade tillsammans. Av förklarliga skäl känner jag mig lite nedstämd. De som undertecknat minnesrunan känner jag alla och det är faktiskt lite med saknad jag tänker på min gamla arbetsplats. Men så här åtta år senare har jag fortfarande kontakt med de tidigare arbetskamraterna**.

* Han berättade ofta om hur det var att vara läkare förr, t.ex. när han fick gå runt med skalpell i fickan. Fick en patient ett plötsligt hjärtstillestånd var det öppen hjärtmassage som gällde. Jag undrar i dag väldigt mycket på hur det gick till – var inte revben och bröstben i vägen?
** Jo, jag har ju fortfarande också kontakt med arbetskamraterna från privata företaget där jag slutade 1989. Och med bibliotikarien jag jobbade med 1985. Mig blir man inte av med ens vid avsked. Man kan väl säga att jag har ett otroligt stort kontaktnät.

||||| 0 I Like It! |||||