Vladimir Vista


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

I timmar har jag kämpat med nya datorn. Vad jag tycker om Microsoft Vista? Öh, jag svär aldrig. Men det är ett skit-OS. Åtminstone grafiskt då det inte längre är lika lätt att göra modifieringar eller hålla koll på filerna.

Problemet med Internet, Telia Bredband, berodde på att uppkopplingen inte kände igen nätverkskortet. För att nollställa är lösningen att stänga av bredbandsmodemet i ungefär en timme. (Detta innan man försöker göra något med en ny dator). Därefter sätta i ethernetkabeln i nya datorn, starta om modemet och voilà. Bara att lägga in användarnamn och lösenord i nya datorn, så är man ute på nätet.

Jag installerade också Office hem- och studentutgåva 2007. Det gick bra. Problemet var när jag skulle starta Microsoft Outlook. Det är så att Outlook ingår inte i hemutgåvan av Office. I och för sig hade man lagt in Office Prof i 25 fria dagar på datorn, men jag avinstallerade hela Office-paketet. Jag betalar inte för ännu ett Office även om jag har färre program i hemutgåvan. Så här står jag utan mejlprogram, men jag laddade ner Thunderbird. Som jag inte får in mina mejladresser på. Därför får jag inte igång min mejl.

MailWasher Pro är också bra att ha. Min gamla version fungerade dock inte på Vista. MW 2.x fick jag uppgradera till 6.x samt betala cirka 300 kronor för det. Men jag får inte in mina mejluppgifter där heller.

Tur jag har mejlservrarna att tillgå, men det kräver enskilda inloggningar för varje mejladress.

Feedreader har jag installerat men inte fått över mina feeds. Jag hittar ingen exportfunktion i programmet på gamla datorn, så jag får manuellt skriva in varje ensild url för varje feed jag vill ha. För naturligtvis har jag inte sparat min favoriter i webbläsarens Favoriter, för det hade varit lätt att exportera.

Plötsligt förstår jag inte hur jag ska hinna färdigställa min dator innan jag börjar jobba nästa vecka. I dag är det torsdag. Officiellt min sista semesterdag. Sedan har jag fridagar enligt schema innan jag åker till Lilla Amundön på utbildningsdag i mitten av nästa vecka. Det börjar köra ihop sig nu. Har dessutom fått mejl om saker jag måste göra så fort jag kan när jag är tillbaka på jobbet. Saker som där egentligen inte finns tid till. Höststressen har börjat och datorn underlättar inte mycket.

||||| 0 I Like It! |||||