Duschens inverkan


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Min favorit-Moby var med i en motocykelolycka i lördags där han bl.a. fick frakturer på nyckelbenet. När jag tittade på hans videoblogg (tillfälligt, han kan inte skriva) berättade han om att han efter två dagar bara kände att han var tvungen att duscha, och det gjorde ont.

Det påminde mig om när jag opererades för cirka 12 år sedan. Min gallstensoperation. Ett snitt på drygt 30 cm över magen samt ett dräneringshål/-slang i höger sida som gjorde skitont (inte ärret som häftats ihop, men dränet). Jag tålde inte morfin och kunde därmed inte få smärtlindring. Nyopererad kom jag tillbaka till avdelningen vid lunchtid. På natten gick jag upp, i mörker, utan att ringa på vårdpersonal, skrämde livet ur medpatienterna på salen, för att gå ut till toaletten i korridoren. På morgonen berättade en av medpatienterna att han blivit väldigt orolig för mig. Trots allt var jag nyopererad. Tja, jag vägrar bäcken. Och jag har väl en väldigt hög smärttröskel.

Och på morgonen efter operationen fick jag gå och duscha. Ensam. Med gapande operationssår. Som sagt var ärret bara ihophäftat med metallklamrar (sytt på insidan av såret, inte i huden). Men det var okej enligt personalen. För jag ville verkligen duscha. Den dagen jag kom från operation är nog enda gången jag inte duschat en dag. Jag kan inte ens gå ut i trapphuset för att kasta sopor om jag inte först duschat. Så jag förstår Moby. Om inte annat så känns allting bättre efter en dusch. Man känner sig fräschare hur eländig man än är.

Jag är åtminstone glad över att Moby inte blev värre tilltyglad, men önskar honom ett snart tillfrisknande. (Han brukar översätta min blogg via google, så han lär förstå min hälsning. Annars får han be mig om en översättning). &#59;)

||||| 0 I Like It! |||||