Utan en tråd


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

När förändringen inträdde vet jag inte riktigt. För det är först nu jag förstår att där är en förändring. Jag lyssnar inte på musik längre. Periodvis gör jag väl det, men inte som förr. Tiden då jag alltid hade musik i någon form omkring mig. För snart två år sedan fick jag tinnitus och förmodligen spelar det roll. Jag vill ha det så tyst som möjligt omkring mig. Tinnitus finns där ändå alltid. Varför lägga sten på bördan? Om jag saknar musik? Nej, knappast. Jag vet inte vad jag skulle lyssna på annat än gamla klassiker. Det kommer många nya artister hela tiden, men väldigt få kommer med något eget eller intressant. Det sista året har jag bara upptäckt två bra skivor. Som jag inte just nu kommer på vad de heter eller ens vilka artisterna är. Så är det med minnesstörningar också, förutom tinnitus. Jag känner mig väldigt komplicerad.

Tänk, det blev en vacker dag i dag också. Utom när jag var ute och det ösregnade. Jag råkade hamna på en torgmarknad i andra ändan av stan. Tror där var cirka sex stånd. Alla sålde samma saker – kläder. Jag förstår fortfarande inte hur det kan sälja, om det ens gör det. Vem köper kläder som hänger ute i regn och avgaser, där man inte ens kan prova kläderna? Kläder som ser ut som städrockar från 60-talet.

I dag har jag köpt äppelmos. Jag har helt glömt att man kan äta äppelmos. Till äppelskinka, pannkakor, på gröten, o.s.v. Sa jag inte något om mitt dåliga minne? Vissa saker faller helt enkelt bara bort. Att jag nu kom på det berodde på ömma modern som kokt hemmagjord sockerfri äppelmos. Fyra liter där enda kostnaden var konserveringsmedlet på 14 kronor. Själv fick jag en pytteliten burk i affären för 22 kronor. Så är det när man själv inte har någon trädgård att plocka äpplen i.

||||| 0 I Like It! |||||