Mötesmänniskans vardag


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Denna vecka innebär endast två arbetsdagar. Med fyra möten. Ganska otroligt hur mycket tid dessa möten tar i anspråk – före och efter själva mötestiderna.

Inför möte 1: Jag skrev ihop lite anteckningar med stolpar kring saker jag skulle diskutera kring. Tur var väl det, för premisserna stämde inte. Jag var inbjuden till mötet för att svara på uppkomna frågor, men när jag väl satt där skulle jag ”presentera” uppgifter som man inte ens i förväg bett mig ta reda på. Min kommentar var: Vilken tur att jag kan improvisera. Och så drog jag fram mina stolpar. För självklart hade jag misstankar om att det skulle bli tvärtom. Jag skulle föra samtalet, inte besvara frågor så som man ursprungligen bett mig om. Mina förberedande stolpar tog väl en halvtimme att tänka ut och få ner på papper.

Efter möte 1: Det fanns önskemål att jag skulle skriva ihop direktiven som de redan fått en gång. Nu kortfattat max en A4-sida, då ”man inte orkar bläddra i papper”. Det tog väl ett par timmar.

Inför möte 2: Min föreläsning. Den har jag arbetat med sedan i april/maj, så jag vågar inte säga hur mycket tid det tagit i anspråk. Timmar.

Efter möte 2: Inget arbete krävs av mig. Annat än att jag nästa vecka har fortsättning på min föreläsning och måste göra ett nytt grundmaterial. Jag tror jag hinner det på tisdag i nästa vecka. För sedan efter semestern har jag samlat på uppgifter som jag ska sammanställa.

Inför möte 3: Detta var en repris av möte 1 men med andra människor. Så det genererade inget förarbete då det redan var gjort. Men jag fick ta med mig den A4-sida jag presterat efter möte 1 som jag nu presenterade som tillgänglig.

Efter möte 3: Min A4-sida skulle omformuleras något och skickas ut på remiss för synpunkter. Så för tillfället har jag lämnat mig ifrån detta men lär återfå ärendet som jag ännu en gång får justera innan slutversion.

Möte 4: Plötsligt fick jag upp en mejl: Kom nu! Så jag fick släppa allt och traska iväg för ett enskilt möte om framtiden. Resten av året kommer detta möte påverka mig. Jag kommer att fundera dagligen på en problemlösning som jag inte vet om jag kan komma fram till. Många timmar kommer att försvinna på att försöka finna lösningar.

Mina fyra möten tog totalt 2½ timme. Men de har genererat säkert 40 timmar, minst. Det är inte konstigt att jag inte hinner arbeta. Alla möten gör att jag nästan känner mig som en ineffektiv chef, eller nåt. Men jag kan inte säga att allt det är i onödan, för det är det inte. Dock känner jag mig väldigt otillräcklig tidsmässigt.

||||| 0 I Like It! |||||