Hårfager


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Att vara tunnhårig. Är det verkligen ett problem? För en man? Jag lider själv inte av det. Det gör inte på något sätt ont. Inte ens egot är drabbat.

Ärligt förstår jag inte män som försöker kompensera genom hårpluggar, hårmattor eller överdrag à la Robin Hood. Eller som sprejar flinten med färg. Trots allt är det ganska skönt att inte behöva gå till frisören och lägga en massa pengar där. Det är så enkelt att vara flint.

Jag var väl tjugo år gammal när håret började bli tunnare. I början trodde jag att jag skulle lida med tanke på att jag var en frisör-wannabe i tonåren. Prao:ade på salong, tvättade folks hår. Hade själv långt, permanentat hår som ständigt färgades. Men man måste följa med i utvecklingen och acceptera att man förändras. Det var aldrig problematiskt.

Men en dag blåste i stort sett allt hår av huvudet. Inte genom rakning, utan av att jag fick ms. Nej, ms gör inte att man tappar hår. Det som börjat som ett genetiskt genomslag fick en extra skjuts av att jag började ta bromsmedicin (ms) där biverkningen var håravfall. Jag vet inte om nuvarande medicinering ger håravfall, men jag har åtminstone aldrig återfått hårväxten.

Samtidigt känner jag lite tillhörighet med männen i släkten. Till exempel morfar var flintskallig, liksom morbror. Tidigare har man sagt att man ärver flinten från morssidan, men nu har det kommit nya rön. Man kan även ärva flintskalligheten från farssidan. Möjligt rent genetiskt, kan jag tänka. Dock känner jag inte till en enda man på min fars sida som varit flintskallig. Om jag tittar på hur det var med far, farbröder och farfar. Okej, kanske de blivit det med tiden om de inte dött i sjukdomar eller p.g.a. mord eller självmord. Eller inte. För trots dessa bortfall så har de levt längre än männen på moderns sida. För det är i unga år flintskalligheten uppträtt på min mors sida.

Eller har jag egentligen flint? Där är fjun och det måste ständigt rakas om jag inte vill se ut som Homer Simpson med två långa hårstrån mitt på huvudet.

Tankarna ovan efter att ha läst Dagens medicin.

||||| 0 I Like It! |||||