Alternativet


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Den 12 i varje månad ska man ta tolv fotografier av sin vardag och publicera i sin blogg, samt länka tillbaka till den man fick idén ifrån. Det såg jag i en amerikansk blogg i dag, nu när dagen i stort är över (kan väl säga, det var i går). Därför får jag hitta på något annat.

Jag stjäl ännu en lista från Jerry istället.

När skrattade du senast?
Varje dag. Okej, i dag har jag ännu inte haft anledning att göra det.

När såg du en bra film senast?
Många år sedan. Jag kan inte säga att jag sett någon ”bra” film sedan… öh… sedan…. Det är många år sedan.

När grät du senast?
Inte skett i år.

När blev du arg senast?
Förra fredagen. Nej, jag blev visst det i tisdags igen. Jag blir lätt förbannad när jag möter intolerans, arrogans och diskriminering. Hm. Det räcker att jag går till jobbet.

När uppfylldes du av ett lyckorus?
Inte skett i år.

När hånglade du senast?
Inte skett i år.

När köpte du något som du egentligen inte hade råd med?
Så tänker jag varje gång jag köper snus, men råd har jag. Istället prioriterar jag bort andra saker, för i slutändan ska allting ändå gå på plus (aldrig minus eller noll, sparande är viktigt).

När gjorde du en god gärning?
I måndags erbjöd jag en i rullstol att ringa efter hissreperatören då hissen var död, men det var visst redan gjort. Men ska jag säga något mer får jag väl säga att jag ständigt gör goda gärningar på jobbet då jag har ett servicejobb att finnas till för andra som behöver hjälp.

När var du kär senast?
Fortfarande vet jag inte riktigt vad det innebär. Är det den där otäcka känslan av utsatthet och sårbarhet? Där man tror sig få energi men i sanning enbart förlorar energi på känsla? Ungefär som ilska? Äh, vad vet väl jag?

När kände du frustation senast?
Varje dag när jag som person förminskas till att vara en sjukdom eller en yrkeskategori istället för en individ.

När gjorde du något galet senast?
Vet inte, men ibland chansar jag att gå över ett övergångsställe. Det är galet. Särskilt i den här staden där bilar på 50-väg kör 90 och struntar i röda trafikljus. Hade frågan varit ”någon galen” så händer det nog varje dag, för jag är envis.

När kände du dig nöjd med något du gjort?
Gårdagens föreläsning. Min reflektion och sammanfattning var att 1) termin ett möttes jag av nyfikenhet, 2) termin två möttes jag av skepsis, men 3) nuvarande termin tre möts jag av ett otroligt engagemang. Jag kör inte (enbart) med pekpinnar utan kan sakligt förklara och diskutera uppkomna frågor. Det gör att jag känner mig nöjd med min insats. Att jag känner mig duglig.

När kom du på dig själv med att tänka “varför gjorde jag sådär”?
Varje natt. Då summerar jag dagen innan jag somnar, men inte som jag ångrar. Istället funderar jag på hur jag kunde gjort saker bättre eller annorlunda, men ånger finns inte. Tror att ifrågasättande är nyttigt för att se sin egen roll i interaktionen med andra människor.

När kände du att denna lista är för lång?
Tanken har aldrig slagit mig.

När fick du uppskattning av dina vänner senast?
Aldrig?

När kände du senast att du skulle kunna tänka dig att rymma iväg för ett tag?
Gräset är inte grönare. Jag har inget att vinna genom att fly.

När blir man stor?
När man tar ansvar för sina handlingar eller brist på handling.

||||| 0 I Like It! |||||