Luttrad


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Väldigt sällan, men det händer, så är det kvinnliga flärdtjänstchaufförer. Och det är alltid samma visa – de vet inte hur man backar en bil. De blir förtvivlade när de hämtat mig hemma för man måste backa. Trots gott om utrymme att vända en bil så backar de in i häckar, blomkrukor, kör upp på gräsmattor och in i husväggen. Efter att först ha beklagat sig och halvt snyftande förklarat att de inte kan backa, vilket de sedan bevisar. Ibland är de nära att ringa kollegor som ska komma och backa deras bilar.

Jag förstår det inte. Hur kan de ha körkort och taxikort? Händer det dessutom inte ganska ofta att om man kör taxi så måste man förstå att backa en bil? Och varför är det bara de kvinnliga chaufförerna som inte klarar det? Det är inte konstigt att fördomar uppstår.

Jo, det var en sådan dag i dag. Men det började med att hon ringde mig hemma och undrade var jag bodde. Jo, hon hade min adress. Och hon hade följt GPS. Men hon visste inte vart hon var. Öh, vad mer kunde jag göra? Så jag gick ut och hon höll vid granndörren, två meter bort.

Vi lyckades backa, för vi var så illa tvungna. Hon ville köra rakt fram, men den bommen är sönder. Hon ville köra runt tvättstugan, men där står sopcontainern. När vi äntligen lyckats lämna min innergård så undrade hon hur man hittade till mitt jobb (norra Europas största sjukhus – vem hittar inte dit?!). När vi var framme tyckte jag inte att det var idé att förklara vägen längre. Så hon höll på att köra förbi och jag fick vråla ”sväng in”. Skyltar där det står sjukhus och med pil – kan det ge en ledtråd?

Männen är inte så mycket bättre. Men de kan backa. Och krocka samt köra av vägen.

Och denna otroliga service betalar jag för. Tack, kommunen!

Tillägg: Jag kände igen dagens kvinnliga chaufför. Läs från 1 juni, under kl. 7.35. Det har inte gått framåt.

||||| 0 I Like It! |||||