Matt Alber


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Matt Alber var en överraskning för mig. En amerikansk blogg länkade till honom och nu sitter jag här med Matts skiva. Den är inte utgiven i Sverige så jag fick snällt registrera mig på iTunes och ladda ner skivan därifrån. Väldigt värt besväret, för det har tagit mig hela kvällen att söka fram mer information om denne artist, leta skiva, ladda ner, föra över till iPod och sedan lyssna, lyssna och lyssna. Det är inte ofta jag hittar en nyhet som jag gillar*.

Vem han är? Amerikan, strax över 30 år, bröllopssångare, skriver låtar med sin bror, debutskivan har han spelat in hemma på sina datorer. Jag kan inte säga att han sjunger perfekt då många ord är oartikulerade, men som låtskrivare är han bra plus att hans texter handlar om hans liv. Ett biografiskt album. Soft musik med mycket piano och stråkar.

Jag hoppas hans skiva kommer till Sverige så kanske fler får upptäcka honom. I väntan gör jag mitt bästa att sprida kunskapen om hans existens.

* Årets andra nedladdade album.

||||| 0 I Like It! |||||