Vid väldigt gott mod


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Om jag inte har helt fel så är detta min första sjukskrivningsdag för i år. Förra året var jag hemma en vecka på försommaren. Nej, jag har inte mycket sjukfrånvaro trots ms. När det gäller ms måste jag säga att Copaxone haft väldigt bra effekt på mig de senaste åren. I motsats till då jag hade Betaferon som inte stoppade skov alls.

Har man en fungerande bromsmedicinering kan man ha ett hyggligt arbetsliv. Jag tänker främst på att ms är en stoppskylt för vissa arbetsgivare. Det finns mycket fördomar kring ms, vad det innebär. Samtidigt som det inte finns två som har samma ms (egentligen bara ett samlingsnamn för ett väldigt brett spektrum av symtom). Och förutsättningarna kan ändras precis när som helst. Därför är jag lite glad över att jag kunnat bevisa att jag en väldigt låg sjukfrånvaro då många säger att jag ha oddsen emot mig. Visst, jag behöver väldigt mycket anpassning vad gäller fysisk arbetsmiljö men jag utför ordinarie arbetsuppgifter – inget konstruerat för att passa en sjukdom.

Förmodligen svamlar jag nu. Febern är i stigande och jag lever för att få ta Panodil var 8:e timme. Jag börjar misstänka att jag fått influensan – en väldigt mild variant – trots att jag tagit vaccin. Så jag kunde ha varit betydligt sjukare, men detta är illa nog. Infektionen i kroppen ger mig pseudoskov från tidigare ms-skov. Men det är inte så farligt. Jag överlever. Om några dagar kan jag återgå till jobbet.

||||| 0 I Like It! |||||