Chockerande vänlighet och dess motats


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Dagens märkligaste situation uppstod när jag åkte hem från jobbet. Bilen framför var en taxi som stannat vid ett oövervakat övergångsställe där det stod en blind gammal man med käpp. Taxin framför stannade. Men farbrorn gick inte över. Då inträffade det… oväntade, nästintill omöjliga. Taxichauffören öppnade dörren och sa till farbrorn att gå över, vilket han gjorde. Alltså. Vem har hört talas om att en taxichaufför stannar vid ett övergångsställe och dessutom säger till någon att passera? Jag är i chock! Det var min egen chaufför också, som kläckte ur sig ”vad den där taxichauffören har för nationalitet skulle jag bra gärna vilja veta”… Vilket kan tolkas lite hur som helst, kanske mest lite rasistiskt.

Min morgonchaufför var inte rolig. Vi höll på att köra av vägen eftersom han med en hand sms:ade. I upphandlingen för flärdtjänst står det att mobiltelefoner inte får användas annat än att prata med och då med handsfree. Så hade jag anmält detta till kommunen så hade uppdraget typ inhiberats. Men jag orkar inte bry mig förrän jag ligger i vägdiket. För jag har anledning till att klaga varje dag men orkar inte lägga ner den tiden.

||||| 0 I Like It! |||||