Långsöndag


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Många verkar uppskatta att vi nu lämnat sommaren bakom oss då vi nu återfick den förlorade timmen från i våras. Själv gick jag upp som vanligt enligt sommartid eftersom jag inte kände att jag kunde ligga där och dra mig och låta en ledig dag gå till spillo. Söndagar är sopslängardag för mig. Och jag har hunnit så mycket mer också trots att det bara är förmiddag (vintertid). Dvd-recordern är programmerad för vecka 44 med tretton måste-se-program. Tvättmaskinen är strax klar för upphängning av tvätt. Och ja, soporna är slängda. En härligt solig dag med minusgrader – precis som jag vill ha det! Så här vill jag ha det året om.

Det bästa hittills är att jag duschat. Jag vågar inte säga när jag gjorde det sist. Låt oss säga att jag har besvär med tidigare hälseneinflammationen och inte kan stå.

Jag vet inte riktigt varför, men höstens alla helger har bara försvunnit i ett töcken. Förmodligen trötthetstöcken med sömn och åter sömn. Skillnaden denna helg är att jag känner mig mentalt vaken och orkar allt utom fysisk ansträngning (okej, bättre än i veckan). Därför håller jag på att gå igenom alla mina dvd-filmer som samlat damm i ett år. Jag köper tv-boxar, ser några avsnitt, köper nya tv-boxar, ser några avsnitt. Därför går jag nu tillbaka och fortsätter titta på sådant jag avbrutit av någon anledning. Plus att jag hittat långfilmer som jag inte tidigare sett. I går såg jag Svinarlängorna vilket var smått ångestframkallande då jag kände igen mig väldigt mycket vad gäller 70-talsskildringarna.

Veckan som kommer känns lite improviserad. Jag har man kalender fulltecknad som vanligt, men den kommer inte att följas eftersom jag får student där jag får göra vissa anpassningar allt eftersom. Men jag får nog gå på de där sex inbokade mötena ändå. De är viktiga.

Jag har som bekant väldigt svårt att få ihop mitt schema vad gäller möten och utföra eget arbete. Alla möten har gått före då jag inte kunnat prioritera bort något. Eftersom jag överansträngde mig förra veckan och blev väldigt dålig, så var jag tvungen att ta ett beslut. Mitt beslut är att införa mötesfria veckor. Hur viktigt ett möte än är, så vägrar jag att lämna mitt rum den specifika veckan. Det är ganska kört för i år, men de veckor som är obokade 2013 gör jag till mötesfria veckor. Det är min enda chans. Detta är inget jag har förankrat någonstans och anser inte att jag ska behöva göra det heller. För det första har jag ett självständigt arbete där jag själv bestämmer hur jag förfogar min arbetade tid. För det andra så har jag också ett ”eget” arbete att utföra, som ingen annan gör, som kräver att jag sitter på mitt rum vid mitt skrivbord. Så hur jag än gör så måste jag välja bort något och just nu känns det bäst att lyssna på vad min kropp säger, och inte så mycket till mitt intellekt som tror att jag måste vara så involverad i allting. Balansgången är svår och jag måste få känna av konsekvenserna (som förra veckan) för att hamna rätt på banan igen.

Ibland blir jag avundsjuk på mig själv. För jag har det trots alla väldigt bra på mitt jobb.

Nu är tvättmaskinen klar. Om några timmar är det lunch; grillade baconsmörgåsar med ananaskeso och ost. Jag har kylskåpsrensning på sådant som är bäst-före i dag.

||||| 0 I Like It! |||||