Nu ha vi ljus här i vå…. Eh?


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Vardagskampen:

Lysröret över diskhon gick sönder för ett par dagar sedan. Det är i stort enda beslyningen i köket som finns. Där är några hemska lampori taket, men står man och diskar skymmer man ljuset och ser inte vad man håller på med. Särskilt jobbigt med trasigt lysrör är det när man inte är hemma vid dagsljus.

Hur får man tag i ett nytt lysrör nu när lokala Järnia lagt ner? I vilket fall som helst tog jag ner det trasiga lysröret och kom då på att glimtändaren säkert också behöver bytas.

Och så tänkte jag lite till… Har jag inte en armatur i klädkammren där det sitter ett gammalt lysrör och glimtändare i? Jag gick och kikade.

Jo, och ovanpå den armaturen låg ett nytt lysrör i förpackning och några nya glimtändare! Jag tror ömma modern köpte det åt mig när Järnia hade utförsäljning före midsommar. För jag går inte och handlar någonstans med tanke på… panikångest, ork och så vidare… även om det i dag är tusen gånger bättre än i somras eller förra sommaren.

Problemet kom när jag skulle sätta i det nya lysröret. Det gick inte! Jag kämpade i går kväll. Jag kämpade i morse. Jag kämpade i kväll. Där är något som tar emot? Varför går inte stiften in i skårorna? Mörkt ute. Taklampor där man skymmer allt man gör vid vasken. Får in huvudet under köksskåpen där armaturen sitter… försöka se över glasögonkanten.

I kväll såg jag äntligen vad problemet var. Något hade vridit sig i felläge som frigör skåran där stifen ska skjutas in. Kampen fortsatte med att försöka rätta till felet. Det var inte lätt. Det tog tid. Men nu sitter lysröret på plats och varde ljus!

Tyvärr uppstår nästa kamp… Jag mot disken…

||||| 0 I Like It! |||||