Nedräkning advent


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Alla borde vid det här laget veta att jag avskyr helg, tradition, födelsedagar, uppvaktning och så vidare. Av den anledningen så julpyntar jag aldrig och har endast haft julgran två gånger på… *räknar*… 24 år (så länge sedan jag flyttade hemifrån).

Men det finns ett undantag – advent. Det är enda spåret av massförstörelse som jag tillåter i mitt hem. Varför jag är så svag för advent är inget jag gått in i djupare psykoanalys av, då vissa saker ska man bara acceptera och godkänna som en sanning.

I år känns det dock lite motigt. För jag kan inte bestämma mig för hur jag ska pynta mitt hem. Jag har bestämt mig för att ha en stjärna på fot, en liten gutjärnsljusstake (i plast, men ser ut som gutjärn), en röd konturstjärna, kulan med ljusdioder samt ljusslinga. Och allt det har jag två fönster för. Så hur gör jag för att det ska se spartanskt ut? Min motighet handlar alltså om att fixa det omöjliga. Mina fönster kommer att se ut som två skyltfönster med 200-wattsbelysning! Och var ska jag göra av alla krukväxter? Jag vill ju inte bränna sönder dem av alla lampor.

Och den stora frågan är – har jag någon röd löpare till köksbordet? Limegrönt känns inte ”adventigt” när jag sedan satt dit mina fina röda glittervärmeljus.

Var glada över att jag inte julpyntar! Over the top, down the drain skulle nog kunna beskriva min överambitiösa kitschkänsla.

Det enda jag saknar med julgran är mina blåa julgranskulor och blåa glitter. Ja, blått!

Förresten, en sak till. Jag tänder fortfarande inga levande ljus. Tidigare på grund av nyfiken pälsboll, men numera mest för att jag inte litar på mitt minne att jag släcker ljusen.

||||| 0 I Like It! |||||

2 kommentarer

 1. Tofflan sa:

  Jag gillar advent just för att man får ställa fram stakar och stjärnor och göra ljust och fint i mörkret! Men i år blir det ingen annan jul för mig. FEL! Det blir julklappar till familjen. Inget annat.

  27 november, 2012
  • Jontas sa:

   Jag får inga julklappar, ger inga julklappar. Märkligt nog så saknar varken jag eller någon annan den traditionen som jag inte utövat på +20 år. Vill jag ha något så köper jag det själv med egna pengar. Och julmat är inget jag gillar och därmed klarar mig utan. Och julpynt är mest bara fult. Dessutom så är jag aldrig ledig jul/nyår så jag är ändå inte hemma och ser julstöket. Som mest är stök. Varför advent betyder något vet jag inte. Det bästa med advent är att allt som hör advent till kan man sätta i fönstren lite diskret. Det upptar inte plats.

   27 november, 2012

Kommentarer är stängda.