100 år


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Om två dagar fyller Sveriges mest kände patient 100 år! Hurra! Märkligt att läsa om hur Skatteverket inte verkar känna till honom. Trots allt så är programmen vi använder i jobbet kopplade till folkbokföringen och det går inte att skapa personnummer, utan man får dem sig tilldelade. När jag jobbade i en sydligare del av landet så fanns inte denne patient där, utan vi hade hans storebror som var född 111111. Det är inte så att man hittar på fejkade personnummer i vården, för som sagt – det är omöjligt (för då får de annan struktur med bokstäver). Och ingen verklig person har haft dessa allmänna personnummer, så jag förstår inte hur Skatteverket kan vara så upprörda eller förvånade? Jag tror istället att någon på Skatteverket glömt berätta genom åren om testpatienterna för sina kollegor.

Vi funderade lite på jobbet att fira Tolvan på 100-årsdagen, men vi visste inte hur. Så det har runnit ut i sanden. Men vi är många som tänker på honom. Trots alla krämpor så är han vid god vigör.

||||| 0 I Like It! |||||