Seven of nine


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Egentligen har jag sagt det i mina tweets i dag (kolumnen till höger). I dag har jag fått en försenad julklapp och det var en ny dator. En Hp, bärbar. Så nu sitter jag med sex datorer hemma. Men det är min första med Windows 7 och jag vägrar liksom väldigt många att uppgradera till Windows 8.

Nu börjar det mödosamma arbetet att konfigurera den nya datorn. Jag har redan kört 78 Windows Update (400 Mb), vilket tog en dryg timme. Antivirus tog också sina lilla tid att uppgradera. Sedan återstår att anpassa datorn till mig, vilket kommer att ta hela helgen. Dessutom måste jag försöka lära mig alla Win7-funktionerna. Det är ganska olikt tidigare versioner, men jag vet heller inte hur mycket Hp förinstallerat och anpassat utifrån sina perspektiv.

Mina tidigare datorer som jag har:

1. Hårddisk från 1996, minns inte vad det är för dator. Win95 som OS.

Omkring 1999 fick jag en dator via jobbet, men när jag sade upp mig och flyttade till Göteborg fick jag skicka tillbaka den till arbetsgivaren. Jag fick inte köpa loss. En väldigt bra dator då. Med Win98.

2. Hårddisk från… jag minns inte. 2002? Nä, den måste vara nyare. Tror den hade Win98 som OS, men jag uppgraderade den till Win2000.

Dessa båda datorer väntar bara på att jag ska orka släpa dem till tekniskt avfallsbilen som kommer en gång per år.

3. Bärbar Compaq, WinXP, en jobbdator som jag sedan fick köpa ut till en hutlös penning. Fortfarande den dator som fungerar bäst, men som inte klarar trådlöst Internet. Och den färgar av sig då plastdetaljerna är så gamla. Har datorn i dag som reserv då där finns väldigt bra program (med licenser) i den. Samlar annars mest damm.

4. Den jävliga ASUS med WinVista som jag använder just nu och till vardags. Datorn från helvetet. Främst på grund av att den är sliten, jag har använt den mycket trots att den bara är kanske fem år. Blir mest ledsen, för den fungerar inte optimalt och det är inget som går att fixa. Säkerhetskopierar allt för säkerhets skull.

5. Minidatorn från ASUS med WinXP. Väldigt bra, men klarar inte så mycket. Det är ingen dator man sitter och arbetar vid.

Så jag har nu haft sju privata datorer sedan 1996 och den genomsnittliga livslängden är inte så lång på dessa datorer. Det är ganska acceptabelt ändå med tanke på hur mycket jag trots allt använder en (eller flera) dator(er). Men frågan är om jag kommer att använda datorer mindre nu när jag med iPhone använder nätet så mycket i mobilen? Kanske, men de stora arbetsuppgifterna kommer jag ändå att sköta via dator. Det är enklast och säkrast så.

På tal om arbetsuppgifter. Jag syftade på det vardagliga arbete jag utför hemma och som inte är arbetsrelaterat. Men på jobbet har jag ytterligare två datorer – värdelösa Dell som arbetsgivaren envisas med att köpa in. Klart att Dell är billigast i upphandling och man behöver bara läsa lite på Wikipedia om varför de är så billiga. Alla Dell-datorer är måndagsexemplar. Eller, man skulle vara glad om man fick ett måndagsexemplar av vilket annat märke som helst! Nästa år ska vi uppgradera från WinXP till Win7 och det skrämmer mig. Klarar Dell-datorerna verkligen av det? Usch, nu är jag gnällig helt plötsligt. Eller frustrerad.

Men nu ska jag glädjas åt min nya Hp-dator! Men det blir nog ASUS några dagar till. Om inte datorn tvärdör, vilket har varit på gång ett tag.

Ännu mer att gjädjas åt; i morgon ska jag jobba!

||||| 0 I Like It! |||||