Ytterfallet


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

I dag har smärtorna återkommit i sidan/magen/levertrakten, det vill säga nervsmärtan i huden. Med full kraft. Varför? Jag tror det beror på stressen. Det går inte att beskriva vad jag genomgår just nu i form av förföljelse. Nej, ingen stalker, utan detta att jag är så otroligt jagad på jobbet. Värre och värre. Självklart behöver jag först och främst en arbetslättnad, uppgifterna behöver spridas på flera. Men det kan jag glömma har jag fått höra. Det märkliga är att andra nästan gråter när de hör hur mycket jag har att göra.

Så vad skulle man kunna göra rent konkret för att underlätta det för mig om jag nu måste ha kvar alla uppdrag? Flytta på mig! Jag sitter för centralt och tillgängligt. Folk har inga spärrar utan kommer till mig om precis allt, även sådant som inte har med mig att göra. Hade jag suttit lite off så hade jag sluppit alla onödiga och spontana besök. En jobbmobil hade också underlättat eftersom de bärbara telefonerna (dect) inte har täckning överallt. Och varför inte låta mig arbeta hemifrån 1-2 dagar per vecka? Ett annat förslag är att inte ge mig nya uppdrag (jag blir beordrad i dag att ta på mig uppdrag) utan att plocka bort motsvarande uppdrag då min arbetstid är konstant.

Det mest anmärkningsvärda med den här dagen, är att jag varit på två möten (där jag fick massor ”fixa det”, men som är naturligt då det är efterarbeten efter mötena). Jag var på inom på jobbet i dag för att äta lunch och sedan i slutet av dagen för att hämta min jacka. Totalt 30 minuter skulle jag vara på min arbetsplats i dag – för lunchen! Inte för att jag minns riktigt, men jag tror jag hann få 10 besök på lunchen och ytterligare två efter sista mötet. Detta resulterade i att jag hade besök i totalt fyra timmar av de 30 minuter jag skulle vara på jobbet. Vi kan väl säga att arbetsdagen blev extremt lång! Och kvällen väldigt kort.

Hur ser fredagen ut? Jag ska jobba fyra timmar. På mitt skrivbord ligger det 15-20 små post-it med vad jag måste göra under de här timmarna och innan det är helg. Gissningsvis är det saker som tar 20 timmar att utföra. Ovanpå det så kommer jag att bli avbruten av flödet av spontana besök plus telefon och mejl. Samt nya akuta uppdrag som måste utföras innan helgen är här.

Alla mina arbetsdagar ser ut så här. Och med det har jag också lärt mig att inte mentalt eller fysiskt ta med mig arbete hem. Det är bara de negativa effekterna av dagarna som jag tar med mig hem. Smärtan.

||||| 0 I Like It! |||||