Sign of the times


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Tänk, jag kan äntligen sova! Problemet är att jag inte gör det. Tiden räcker inte till. Oavsett vad jag skrivit de senaste dagarna så är det inte bara på jobbet jag har det trångt i ändalykten. Jag är verkligen aktiv non-stop i stort sett dygnet runt. Nej, jag är inte ute och ”klubbhoppar”. Jag har fullt upp ändå.

När jag väl får en stund där jag kan slå mig ner i soffan, så är det inte tv jag tittar på. Jag startar med dvd och ibland tittar jag på något jag spelat in från tv. Förmodligen följer jag ganska många serier, men jag vet inte vilka dagar eller klockslag de går. Eller på vilka kanaler. På söndagar programmerar jag för hela veckan, men jag lägger inte tv-tablåer på minnet. Och jag spelar in precis allt det jag vill se. Jag bokar inte in tv-kvällar där jag ser något direkt när det sänds. Dels har jag inte tiden. Dels har jag inte orken. Eller ens tålamodet. Jag vill inte bli uppbunden av att passa tider. Särskilt inte som klockan styr mina dagar i övrigt.

Inte ens min nya fina dator (som jag är väldigt nöjd med) hinner jag sitta framför så många minuter per dag. Det blir inte ens en halvtimme per dag. Jag skriver i bloggen. That’s it! Jag följer en del flöden (rss) via datorn, men hinner numera aldrig läsa vad andra skrivit. Senaste dygnet har det kommit in lite drygt 1000 blogginlägg och tidningsartiklar. Klart jag inte hinner! Det blir ju 30 000 inlägg per månad! Och inte ens Framville på Facebook saknar jag. För bara ett halvår sedan satt jag två timmar per dag med Framville, nu är det en kvart två gånger per vecka. Jag är fortfarande facinerad av spelet, men… ni vet… Tidsbrist!

Vad är det egentligen som hänt? Ingenting, vad jag kan förstå. Jag jobbar lika mycket som innan. Jag sover mindre än tidigare. Min fritid ser ut som innan men jag hinner inte så mycket soffa/tv/dator.

Jo, en sak har ju hänt… Min iPhone… Twitter… Där har vi tidstjuven, men mycket tid kan det väl ändå inte ta? Eller? Det måste vara något mer, men jag vet inte vad.  Eller så prioriterar jag bara annorlunda? I sådana fall är det inga medvetna val jag gjort, utan det har bara blivit så.

Tja…

||||| 0 I Like It! |||||

3 kommentarer

 1. Tofflan sa:

  Jädra tjyverier! Jag sitter för mycket vid datorn och SKRIVER, min tid räcker inte heller till. Irriterad på mig själv.
  Men annars är jag lite som du. Jag köper TV-tidningen, kollar vad jag vill se och ställer DVD:n på inspelning. Om jag orkar/vill/är hemma/har lust/har tid tittar jag, annars tittar jag ”sen”. Min inspelningsbara DVD-HD är nog min bästa tekniska pryl här hemma!

  19 januari, 2013
  • Jontas sa:

   Utan dator, mobiltelefon och tv skulle vi istället bli uttråkade till förbannelse med all vår tid till förfogande. Balans är en utopi. Och det är så mycket bättre med inspelningsbar DVD jämfört med VHS. Tekniken går framåt. Men tar mer tid av oss. Har vi fått för mycket möjligheter? Vill vi för mycket?

   19 januari, 2013
 2. Tofflan sa:

  Jag vill ha mer tid till att läsa böcker. Men jag får inte riktigt samma upplevelse om jag gör det samtidigt som jag ser en film, sitter vid datorn eller spelar Wordfeud med min iPhone… Kanske schizofreni kunde vara ett alternativ..?

  20 januari, 2013

Kommentarer är stängda.