Åsikt


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Kommande vecka. Hur ter den sig utifrån mitt kalenderperspektiv? Jag vet faktiskt inte utan att se efter vad jag skrivit in i kalendern. Det enda jag vet är att jag nu kommit fram till den där veckan som jag väntat på sedan i november. Veckan då jag åter ska till tandläkaren för att nu dra ut en visdomstand som inte stört mig trots att den varit utvuxen sedan tjugo år tillbaka. Tandläkaren vill dra det av okänd anledning och mig kvittar det eftersom jag är tandvårdsförsäkrad och inte betalar något mer än de där 150 kr/månad som försäkringen kostar. Det enda som känns olustigt är att visdomstanden sitter så dumt till att tandläkaren lovat mig att slå sönder de två tänder som sitter i vägen för att nå visdomstanden. För mig känns det väldigt ologiskt att behöva slå sönder två hela tänder för att nå en tand som inte stör. Men tandläkare har under några år stört sig på min visdomstand, så för att slippa tjatet så får de väl slå sönder mina friska tänder för att komma åt det som de stör sig på.

Annars är väl veckan som vilken annan vecka som helst. Möten på jobbet. Det är bara slutet av veckan som jag är osäker på. Jag försöker bara hålla koll på tre kommande dagarna i taget. Annars skulle luften gå ur mig när jag ser hur mycket jag måste förbereda inför något som komma ska.

För några veckor sedan såg jag en skämtteckning som gick ut på att om man ska göra så lite som möjligt på jobbet, så ska man gå på möten. Jag känner inte alls igen mig i det. Tvärtom! Inget genererar så mycket arbete som att gå på möten! Förberedelse inför, aktivt deltagande under, utförande och uppföljning efteråt. Det är därför jag inte vill veta för långt i förväg vad jag har inplanerat i min kalender. Och med tanke på hur många möten jag går på (cirka 100 per termin), så är allting också överlappande och parallellt.

En annan skämtteckning jag också sett (i veckan), när vi ändå är inne på det, handlade om att bara den som inte har alla fakta kan ha bestämda åsikter. Det känner jag igen mig i när det kommer till min och andras bloggar/twittrande. Jag framför aldrig åsikter kring sådant som har nyhetsvärde, som så många andra gör. Kanske jag inte har alla fakta, men det gör mig också ödmjuk då jag har insikten om att jag då inte kan ha en bestämd uppfattning eller åsikt i fråga. Andra går på som ångvältar och fördömer hit och dit baserat på nyhetsvinklingar där alla fakta och synsätt inte presenteras. Att ha åsikter grundat på sådant som skrivs i media är för kategoriskt och enkelspårigt. Det är bättre att ifrågasätta sådant man läser och ställa frågan om det är hela sanningen. Att myntet har två sidor vet alla, men det finns fler aspekter än så. Varför låsa in sig i ett åsiktshörn? Och när man väl har alla fakta, så vet man också att man inte behöver ventilera så mycket. Många kräks väldigt mycket på nätet och kommer med pekpinnar. Så tröttsamt! Jag håller mig borta från att ha åsikter på nätet, särskilt kring sådant som 1) inte intresserar mig, och 2) inte tillför något i en diskussion, samt 3) där hela bilden inte finns tillgänglig.

I dag är det söndag och sopslängarsöndag är redan avklarad. Nu ska jag… jobba lite? Nej, jag måste äta frukost innan jag tidmässigt måste kalla den för lunch.

Förresten – jag har hittat en riktigt bra kalender i app-store för iPhone och som kostar 15 kr. Den är värd det. Week Cal (Week Calendar version 5.1.4 (4+), tillverkare UtiliTap).

||||| 0 I Like It! |||||