Tystnad och censur


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Varför jag är så feg vet jag inte riktigt. Jag vågar inte länka till tidningsartiklar. Kanske det delvis beror på att jag då förlorar kontrollen. Jag gillar inte att tidningar under sina artiklar har trackbacks till dem som länkat till artikeln. Särskilt inte när ens foto dyker upp.

Hade inte känt denna spärr, så hade jag länkat betydligt mer (alls). Särskilt sådant som rör hälso- och sjukvård. Bara senaste veckan har två forskningsresultat presenterats i media som två läkare jag arbetar med gjort.

Men det är känsligt också av andra orsaker. Det här att jag inte vill skriva för mycket (inte bara länkningen). Även om jag har meddelarfrihet, yttrandefrihet och så vidare, så är det som sagt lite känsligt. Den position jag har inom hälso- och sjukvård gör att jag är känd i många olika sammanhang. Många hundra arbetskamrater och kollegor vet vem jag är och jag vill inte missförstås på ett sätt som drabbar förtroendet för min arbetsplats, min(a) roll(er), mig som person. Det är också av den anledningen jag tackat nej till intervjuer sedan jag var med i facktidningen för 11 år sedan. Då var jag bara en liten obetydlig kugge och relativt okänd. Men nu lyssnar folk till vad jag säger och paradoxalt nog måste jag då vara restriktiv i vad jag säger. Så även om jag har ett behov av att hävda mig privat, så finns där en större bild där hänsyn måste måste gå före ego.

Nåja. Jag kan säga så här. Får jag någon gång i framtiden en chefsposition så försvinner bloggen helt och hållet. Och mitt konto på Facebook/Twitter. Ja, då försvinner jag helt från nätet. Inte så mycket på grund av vad jag skriver, utan för att man då inte bör läsa andra. En mer eller mindre uttalad regel och förutsättning.

Jag saknar tiden då jag kunde blogga fritt utefter vad jag tänkte.

||||| 0 I Like It! |||||

2 kommentarer

 1. Jerry sa:

  Du vet att jag är rak och ärlig emot dig och på ren svenska så tycker jag att du nojar iväg alldeles för långt. Vad då, tappa kontrollen om du länkar? Förstår inte riktigt problematiken. För resonerar man så och är så rädd, då är det svårt att vara i cybervärlden. Anser jag då.

  Du har ju en egen blogg?! Visserligen skriver du inte allt där, men så fort du släpper en text, en tanke och åsikt så har du tappat kontrollen över den ju. Coola ner och skriv utifrån hjärtat! Eller varför inte starta en anonym och ös ur lite skit?

  4 februari, 2013
  • Jontas sa:

   Jag har tänkt på det där med anonym blogg, men då är jag utan identitet. Vem är jag då när jag öser ur mig? Men som jag skrev i dagens blogg – hade jag haft tid/ork hade jag nog ägnat mer tid åt omvärldsbevakning och åsikter.

   7 februari, 2013

Kommentarer är stängda.