Nio veckor


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Det är nio veckor sedan jag såg snö på marken. I tre veckor har jag gått i sommarjacka. I måndags slutade jag ha handskar och gubbkeps då kyliga morgnar är ett minne blott. Solen har lyst i veckor, men det har kommit någon regnskur som snabbt dragit förbi. Ändå klagar folk fortfarande på att de fryser och att våren uteblivit. Förmodligen har folk bara inte höjt blicken och noterat att vintern försvann i och med sportlovet. Vi har till och med passerat påsklovet. Det är vår!

I måndags hade jag jeans på mig en hel dag för första gången sedan… öh… sommaren 2010 eller var det 2011? Det gick bra. Kanske, kanske har helvetessmärtan släppt och jag kan åter tillvänja mig ordentliga byxor och slippa skämmas i alla officiella sammanhang där jag tidigare dykt upp i joggingbyxor. Ingen har sagt något om det, ingen har kallat mig för trasch även om de säkert trott att jag varit för fet för att ha något annat på mig. Men det är väl som att de förutsätter att jag är full när jag vinglar. Och jag säger inget, jag tar eventuella kommentarer utan att bemöta dem. För jag orkar inte förklara ms. Trots allt är multipel skleros bara ett samlingsnamn och inte en egen definierad sjukdom. Och att förklara symtom, deras uppkomst och verkan är inget jag orkar lägga energi på. Jag försöker inte dölja något men orkar inte förklara mig i tid och otid. Det fanns en tid då jag gjorde det, men nu bryr jag mig inte.

Om tio veckor börjar min sommarsemester. Det betyder att det är nio veckor till midsommar. Och sedan vänder vi mot mörkare tider och höst. Tjohoo!

||||| 0 I Like It! |||||