Fortsatt hälsostatus


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Placeboeffekt? I morse var det ett helvete att göra sig klar inför arbetsdagen. Det tog tre timmar att duscha fem minuter, eftersom jag behövde vila både före och efter. Ändå satt jag på en duschpall (som jag använde när jag hade hälseneinflammationen för två år sedan) för att spara mig. Spara? Energi? Nej, lite fysisk ansträngning som att stå gör att jag spänner mig, får panikångest och blir yr.

Det var lika jobbigt i dag på arbetet som den senaste veckan. Trots att jag sitter still på mitt rum. Dock tog jag och gick till bankomaten ett par hundra bort. Där fick jag sätta mig på en bänk för att åter inte få panikångest av trötthet (eller vad det nu är). Sedan gick jag tillbaka till jobbet och sjukskrev mig omgående.

Och det är här jag undrar om placeboeffekten kommer in. När jag sedan satt och väntade på bil kändes allt ganska bra. Lugnt och fint, kontroll över mina känsloyttringar. Och så åkte jag hem, gick också väldigt bra. Kom in hemma och fick för mig att vattna alla +25 krukväxterna. Helt okej. Jag är lite darrig, yr och har huvudvärk (spänningsdito?), men det känns ändå som en enorm lättnad att tagit beslutet att vara sjukskriven och gå på akuttid till vårdcentr… närhälsan på måndag.

Detta är ett bevis. När jag känner att ”nu släpper jag jobbet” för att gå in i en sjukskrivning, så lättar allt som under lång tid stressat mig. Överbelastningen.

Jag har också i dag suttit och räknat på vilka arbetsuppgifter jag kan sälja till någon annan, och vad jag kan behålla och i vilken omfattning. Jag kommer inte ner på rätt nivå, men jag kan ändå halvera dagens börda.

Men frågan är vad doktorn säger? Vila? Återuppta terapi mot panikångest? Annan medicinering (som är förbjuden närmaste fem veckorna p.g.a. antiepileptika)? Utredning av något slag? Skit samma! Just nu känner jag mig lugn. Placeboeffekten gör underverk.

||||| 0 I Like It! |||||