Smådeppigt


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Kanske det är lika märkligt även när jag är i tjänst, men att jag inte noterar det på samma sätt som nu när jag är sjukskriven. Jag får de mest konstiga jobbmejl och på dryga veckan har jag fått 120 stycken. Nej, alla är inte konstiga, men märkligt många ändå. Det som är lite konstigt är att just jag får dessa mejl. Varför man tror att jag kan besvara dem. Okej, jag kan besvara allt eftersom jag är omnipotent (nä, men jag kan hänvisa vidare när jag inte är rätt person). Lika… annorlunda… är att jag ofta nog kan besvara genom att hänvisa till lagtexter. Öh, det ingår väl inte riktigt i mitt arbetsuppdrag, men jag kan lagar utantill. Eftersom jag för några år sedan låg i fejd tvingades jag att läsa in mig på väldigt många lagtexter och de har jag någonstans i bakhuvudet att plocka fram vid behov.

Var det inte i någon Lotta-bok som Gigi (eller Peg?) sa att man inom fem år alltid har nytta av något som man lärt sig? Nåja. Det har gått mer än 30 år sedan jag läste en flickbok, men jag tror jag minns rätt. På ett ungefär. Precis som jag har lite hum om lagtexter som rör sjukvårdsområdet.

Det har varit en förskräcklig dag, precis som jag twittrat om. När jag klev upp i dag hörde jag ett surrande som jag genast kunde identifiera och dra paralleller till vad gäller den där ombyggnaden av innergården. Jag hade rätt. Just då drog de upp ”mina” rhododendron (3 meter höga utanför min ytterdörr). De hade redan grävt upp alla häckar och senare drog de också ner min murgröna under köksfönstret där mina 14 skator bodde och hade ägg. Här ser nu för jäkligt ut. Alla rabatter är borda och stora jordhögar ligger överallt med buskagen på topparna. Jag vet inte vad de tänker göra, men det ska ta sju veckor. Någon mer information än så har jag inte. Hoppas de inte fäller fler träd (de högg ner ett förra året), för då har jag inget som skyddar från insyn. Samt att det var trevligt att ha lite grönt att titta på istället för att se tegelhusen. Men jag tycker mest synd om mina skator. De har varit väldigt oroliga och har inspekterat förstörelsen hela dagen från rönnträdet, samt landat på mitt fönsterbleck för att studera platsen där murgrönan tidigare var.

Undrar som sagt vad mer de ska förstöra i morgon. Det gör ont.

||||| 0 I Like It! |||||