Tid och pengar


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Ett visst mått av obehag infinner sig när man inte kan kolla nätet under dagen. Det känns som om man missar allt vad nyheter… heter… när man inte kan kolla sin mobil eller dator. Dag 1 är avklarad vad gäller Excelutbildning, och trots att raster fanns samt att man satt framför en dator med nätuppkoppling, så fanns aldrig tiden. Hemkommen har jag kastat mig över nätet utan att för den del finna något intressant. Livet går sin gilla gång med elände och katastrof – så ock ute i världen.

Jo, jag hann åtminstone kolla min jobbmejl via mobilen under dagen, för där var det intressant. Det är kul när man få ta del av andras pajkastning sinsemellan. Det blev dagens cliffhanger. Vem som skulle svara med vad och så. Och egentligen helt ointressant för min del.

I går sökte jag om sjukpenning via e-ansökan på nätet. Det kändes lite dumt, men betydligt enklare än att skriva i papper som sedan ska postas. Det dumma är att jag fått ansöka om en ynka dag (dag 15 av 15). Detta drar resurser både från mig och från FK, men trots allt så förlorade jag 2000 kr på att stanna hemma i två veckor från jobbet. Kanske jag kan få några kronor extra? Det jag såg på nätet är att jag inte angett min förvärvsinkomst sedan 2011. Jag lät den stå kvar. För hur otroligt det än låter så har jag sänkt min lön 2012 jämfört med 2011. Hur lönen blir 2013 vet jag inte förrän i oktober/november (avtalet blev klar första veckan i april, men både regionalt fack och arbetsgivare mal långsamt i byråkratikvarnen). Jo, jag kommer säkert upp i 2011 års nivå, och förbi, under 2013 varför jag inte brydde mig om att ändra uppgiften hos FK. Dessutom får jag ju ob-tillägg några tillfällen i år som spär på årsinkomsten. Men det är svårt att förstå exakt vad det är man ska fylla i hos FK. Där stod att jag arbetade 100 %, men det gör jag inte. Det ändrade jag till 75 %, men vet inte om det är rätt. För när jag arbetar 30 timmar per vecka så säger FK att det är 100 % eftersom 30 timmar är min fulltid. Samtidigt ansökte jag om hel sjukpenning (för en ynka dag) vilket då blir 80 % av 75 % som egentligen är 100 %. Jag kryssade sedan i rutan att jag intygade ”på heder och samvete” att jag angett korrekta uppgifter. Egentligen borde där vara två rutor att kryssa i. För det var enkelt att kryssa i ”på heder”, men betydligt svårare ”på samvete”. För samvetet… vet… inte riktigt om det blev rätt.

Trots ovan… Räkningarna är betalda och det gick ihop sig trots minus 2000 kr i lön och plus 2700 kr i studieskuldsavbetalning. Jag har relativt bra lön. Den är låg, men det går runt och blir över. Mer kan jag faktiskt begära.

||||| 0 I Like It! |||||