30-dagarsutmaningen, dag 5


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Dag 5: Ditt favoritcitat

För några år sedan läste jag på högskolan och det ingick att läsa en del ekonomilitteratur. Det var där jag fann det citat som kommit bli mitt favoritcitat.

Ungefär samtidigt som italienaren Paciolo beskrev principerna för dubbel bokföring (1494) uppfann teologerna skärselden.

De som vet vad dubbel bokföring är förstår detta citat. Tyvärr minns jag inte vem som sa ovan, men jag tror att det var litteraturbokens författare, vem det nu var. Jag minns inte ens vilken bok det stod i.

Dubbel bokföring? Om jag säger T-konton med debet och kredit? Olika kontonummer för varje T-konto. En plussida och en minussida. Summor ska anges dubbelt, en gång på minussida och en gång på plussida. Kanske det är mer ett helvete än en skärseld.

30-dagarsutmaningen

||||| 0 I Like It! |||||