Mer Coben


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Abstinensen blev för svår. Tyvärr finns inte fler ljudböcker på svenska med Harlan Coben (se min blogg 2013-06-04) och på originalspråk är varje bok en hundralapp dyrare (bokmomsen?). Jag har senaste månaden lyssnat till sju Coben-böcker och det har kostat mig 1150 kr, vilket jag tycker är dyrt. Särskilt om man jämför med pocket.

Så pocket fick det bli. Nu har jag beställ fyra pocketböcker. Harlan Coben skriver inte deckare, utan det är ett mellanting mellan thriller och mysterium, men med inslag av deckare (någon blir alltid mördad trots allt, men det kan ha skett i dåtid). Mycket handlar om mörka hemligheter som kommer upp till ytan. Bäst av allt – alla böcker är fristående men det korshänvisas till samma personer i alla böckerna.  

Min Coben-lista så här långt…

 • Berätta inte för någon (ljudbok)
 • Ingen andra chans (ljudbok)
 • Den oskyldige (ljudbok)
 • Den enda lögnen (ljudbok)
 • Släpp inte taget (ljudbok)
 • För evigt dömd (ljudbok)

I serien med Myron Bolitar:

 • Spelaren (pocket jag inväntar)
 • Mästaren (pocket jag inväntar)
 • Rivalen (pocket jag inväntar)
 • Lögnaren (pocket jag inväntar)
 • Livlinan (ljudbok)

Sedan är där ytterligare 11 böcker att läsa av Harlan Coben. Men det är ganska trevligt att följa hans twitterflöde, även om det mest handlar om hur han träffar fans (foton) och om hans stora intresse fotboll (inte amerikansk sådan trots att han är amerikan).

Jag är väldigt glad över att ha funnit en författare som jag gillar och där det finns många böcker att plöja igenom. Ska jag säga något negativt om hans böcker, så är det att han ibland är lite transperant och att överraskningarna är få. Och många talesätt som förekommer säger flera olika karaktärer i olika böcker. Samt att han smyger in sin egen musiksmak som karaktärernas och jag delar inte den musiksmaken (okända och smöriga amerikanska sångare).

||||| 0 I Like It! |||||

2 kommentarer

 1. Tofflan sa:

  De där första böckerna gillar jag verkligen! Har läst dem alla och Harlan Coben var länge en favorit! Myron Bolitar-serien försökte jag mig på, men blev lite besviken. Kanske ska göra ett nytt försök…

  1 juli, 2013
  • Jontas sa:

   Läs senaste boken, Livlinan. Du blir inte besviken. Tror jag. Åtminstone tyckte jag den var den bästa av de böcker jag genomlyssnat.

   1 juli, 2013

Kommentarer är stängda.