TV-historia


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

I mitten av juli köpte jag ny tv. De levererade inte den tv jag beställt, utan en mindre tum. Jag orkade inte bråka utan tog den tv de skickade hem till mig.

Jag hade också beställt installation av tv, men det hade leverantören inte någon uppgift om. Alltså fick jag efterhandsboka det eftersom säljaren glömt även det, förutom att det var fel tv.

Med ny tv var det också dags att beställa digital-tv då analoga nätet ska släckas ner. För ett år sedan kom hantverkare som drog in fiber i lägenheten och monterade en mediabox på väggen. De rev ner lampledning för mig, samt stod med skor i min nya soffa och kleta in den i kitt.

Företaget som drog in ledning i lägenheten hade också en tjänst på nätet där man uppmanades att välja tv-leverantör. Den här nättjänsten fungerade inte under någon vecka när jag testade, men plötsligt fungerade det. Jag valde ett erbjudande som tredje part hade.

Plötsligt fick jag hem ett programkort till digitalbox. Trots att man har en mediabox så måste man ha en speciell IPTV-box för att man ska kunna se på tv. Problemet var att jag aldrig fick någon box, samtidigt som programkortet måste aktiveras inom 14 dagar.

Jag ringde BortKommen. De hade ingen aning ifall de skickat någon box eller inte. Jag skulle avvakta och ringa dem om jag fortsatt inte fick någon box.

Så efter en vecka ringde jag BortKommen igen. Nej, de hade inga uppgifter på att de skickat någon box. De visste dessutom inte vad jag beställt för tjänster av dem. Eftersom jag hade ett beställningserkännande så fick jag mejla över det till dem så de kunde se vad jag beställt. Varför de inte hade min beställning men ändå lyckats skicka ett programkort visste de inte.

I går fick jag boxen! I timmar slet jag med att koppla in alla märkliga kablar, vilket är lite konstigt när man har en mediabox – varför ska där vara så mycket sladdar? Till sist fick jag upp en ruta på tv:n där det stod ”Var god sätt i programkortet”. Det satt i boxen. Jag testade starta om boxen, byta kablar, ta ur och sätta i programkortet – men fortfarande samma uppmaning på tv-rutan. Alltså fick jag åter ringa BortKommen.

De har skickat fel box. Trots beställningserkännande som specificerade vad jag skulle ha för box, så skickade de en box som inte kan ta emot fibersändning via mediaboxen. Så nu ska de skicka en (korrekt) IPTV-box till mig.

När jag sedan fått nya boxen och aktiverat programkortet så kommer inte HD-kanalerna att fungera, då programkortet skulle aktiveras inom 14 dagar. Så BortKommen har uppmanat mig att ringa en gång till för att få ett nytt programkort utskickat.

Tv verkar vara ett problem. Det har blivit fel hela vägen. Ingenting har fungerat. Från det jag fick min nya tv kommer det ta tre månader innan jag kan titta på tv. Jag har i dag ett analogt utbud som snart försvinner, men bilden är urusel när det är digital-tv. Därför har jag levt så stenhårt med Apple TV samt AirPlay (SVT Play). För jag har inget val om jag vill se på tv och få bra bild.

I reklambroschyrerna står det att det är så enkelt att få tillgång till tv. My ass!

||||| 0 I Like It! |||||

4 kommentarer

 1. Snigel sa:

  Jisses! Jag fasar för den dagen min gamla tjock-TV dör och jag måste köpa en ny. Dels p g a installationen men främst för att kattrackaren inte kan sova på en platt-TV. Tror jag. 😉

  10 september, 2013
  • Jontas sa:

   För en katt är det lätt att knuffa omkull en platt-tv och sedan lägga sig på den. Som att ligga på ett discogolv om tv:n är påslagen.

   10 september, 2013
 2. Tofflan sa:

  Jag har vägrat hämta ut box för jag vill inte vara kund hos ComHem, som min BRF har avtal med. Sist ComHem var här och plingade på för att försöka kränga kanalpaket stod Puckot och smackade med tungan och svor åt mig. Nej tack, aldrig ComHem i alla fall! Och jag kör så länge det går på min platta TV, men analoga kanaler, dårå. Tror jag… Vet inte… JOBBIGT! SVÅRT! FATTAR INTE! 🙁

  10 september, 2013
  • Jontas sa:

   Med mediabox behöver man också en digitalbox för att det ska fungera. Men det är bara CH som har denna variant – alla deras konkurrenter kräver att man ska ha mediabox + digitalbox + box som kopplar ihop box 1 och 2. Därför valde jag företaget trots deras dåliga rykte. Hur jäkla många boxar ska man ha när det är ett fibernät? Och så har jag Apple TV-box + DVR. Jag har så mycket datasignaler hemma nu att jag inte längre kan använda fast telefoni då den blir utslagen.

   10 september, 2013

Kommentarer är stängda.