Slöseri


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Är det nu man ska känna sig redo inför en ny arbetsvecka? Även om jag vilat denna helg – vilket kommit att bli hela syftet med helg för mig – så känner jag mig stressad och inte alls så utvilad. Veckan ska bli lugn är det tänkt. Inga direkta möten inplanerade, men massor av ”eget” arbete att utföra där jag inte riktigt vet hur jag ska hinna. Det är svårt att hålla jämn takt med inflödet av uppgifter som måste utföras. Ändå har jag nu gjort ett schema som jag ska försöka hålla mig till. Där jag avsatt telefontider för… patienter (jag har dock ännu inte fått någon telefon för dessa samtal), och andra uppgifter som ska utföras på exakta klockslag varje dag. Jag måste ha den strukturen. Som jag bara kan hålla när jag inte måste gå på något möte.

Vad hände i helgen då? Jag har lagt tid på dumhet. Rejäl dumhet. Som tagit i stort sett hela lördag och söndag. Jag har sett trilogin med Star Wars (een första trilogin alltså). Ettan (episod IV) har jag sett X (inte tio) antal gånger, men tredje delen (episod VI) har jag nog aldrig sett slutet på. Varför vet jag inte. Men nu är det gjort. Det blev för mycket tv den här helgen.

Jo, förresten. Där är mer saker som ska ske i veckan mer än jobb. Fönsterputs kommer hem till mig. Värdelöst att få tiden ”någon gång mellan klockan 8 och 12”. I fyra timmar är man låst till att bara sitta och vänta. För något som tar mindre än fem minuter att utföra för den professionelle fönsterputsaren som ska putsa 27 glasrutor (inklusive en fönsterrams fyra glassidor, det vill säga nio fönster). Det som också är något irriterande i sammanhanget är förberedelserna med att flytta typ 25 krukväxter och sedan ställa tillbaka dem. Väldigt mycket arbete och tid för fem minuters fönsterputsning. Jag får vara hemma den dagen istället för att jobba. Där jag missar två möten på grund av detta. Men så är det när man måste pussla ihop sin vardag till något fungerande – man måste kompromissa. Och jag kompromissar inte vad gäller fönsterputsning. Jag betalar för det och är jag inte hemma så får jag betala ändå trots att jag ingen fönsterputsning får.

Det känns ofta som om andra bestämmer över min tid. Me. Not. Like! Och Star Wars kunde jag varit utan. Vilket är mitt eget fel.

||||| 0 I Like It! |||||