Respektlöst


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

I dag jobbade jag inte över för att kompensera för att jag var hos sjukgymnasten. Visst, min kväll av fritid blev längre, men det känns inte bättre. Kanske för att jag istället ifrågasätts för att jag går ”tidigare”. Samt att det ändå är tid jag måste jobba ikapp någon ledig helg.

Jo, jag hade besök under tiden jag var på jobbet. Det sitter nu en ny porttelefon, eller svarsapparat, på min vägg vid ytterdörren. Den är inte inkopplad. Den är bara monterad i ett första steg, som innebär att jag ännu en gång måste lämna in min nyckel för att något senare ska komma och koppla in apparaten. Jag kallar det för dålig planering. Dessutom har jag ingen aning om varför systemet byts ut. Nu blir det mer tekniskt, och krångligt.

Nej, de respekterar mig inte på jobbet. Jag sitter i ett eget rum, avskilt från alla andra. Plötsligt i dag sprang det in en personal när jag satt och arbetade, och slet åt sig en utav mina besöksstolar utan att säga något. Tog den med sig. För att ha något att stå på för att nå upp på en hylla. Jag vet inte, men med lite hyfs hade man väl först frågat om man störde, sedan frågat om det var okej att låna en stol och kanske också förklarat anledningen? Det är nog dags att börja låsa om sig. Det är inte något jag behövt göra sedan jag flyttade till annat rum för ett par månader sedan.

Eller detta att man åter börjat springa in till mig för att gapa om något oväsentligt när jag sitter och pratar i telefon. Oväsentligheter som ”det finns inget papper i kopiatorn”. Som om jag brydde mig om sånt?! Jag är ingen vaktmästare. Men de flesta har nog ganska dålig koll på vad jag arbetar med. I dag förvånade jag någon med att berätta att jag pratar med läraren på skolan som utbildar kollegor till mig – att jag är involverad i utbildning.

Mitt tålamod börjar tryta igen. Men det beror nog på det där att man inte verkar förstå att jag vill bli lämnad i fred då jag har arbetsuppgifter som är krävande. Och att de inte förstår vad jag gör. Nej, det hjälpte nog inte att flytta två meter. De respektlösa finns kvar.

||||| 0 I Like It! |||||