Ring inte


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

En lista som sprider sig… Jag har försökt översätta till svenska. Temat känns väldigt rätt med tanke på att flera ringt mig från jobbet hem till mig privat bara för att jag har semester och man måste ha tag i mig akut.

1. Har du fortfarande fast telefon?

Ja, som inte fungerar. Mitt hemnummer har jag fått vidarekoppla till mobilen, för jag kan inte ringa ut ändå. Så jag använder bara mobiltelefon.

2. Vad har du för mobiltelefon och varför har du just den?

Ha! Nu blir det komplicerat. Jag har en Nokia som är aktiv, men avstängd. När jag ringer någon använder jag en gammal Sony Ericsson eftersom den har bäst ljud och jag kan inte få billigare samtalstaxa. Men det är iPhone 4 jag använder för att ta emot samtal och som jag ständigt bär med mig eftersom det är en smartphone. Jag använder Facebook och Twitter på mobilen, inte datorn.

3. Vilken operatör använder du? Är där någon skillnad på dem?

Hemtelefon: Telia. Bredband: Telia. Mobil 1: Telia. Mobil 2: Telia. Mobil 3: Telia. Jag har haft Tele2/Comviq en gång i tiden, och även Euro…nånting. Men Göteborg har väldigt mycket bergväggar som blockerar signal förutom för Telia. Och Telia terroriserar en inte i lika stor grad som Tele2 vad gäller försäljare. Dessutom så har vi radioskugga på jobbet, men Telia och Tele2 fungerar där (men inte surfzon).

4. Om du ringer någon som inte svarar, lämnar du då ett meddelande?

Helst inte. Jag ringer igen. Lämnar jag ett meddelande, personen ringer tillbaka och jag då är upptagen, blir det så märkligt. Då blir det bara ping-pong-samtal.

5. När du har ett missat samtal (utan lämnat meddelande), ringer du upp personen?

Nej, vill man något så får man ringa igen.

6. Sms:ar du gärna eller tar det emot? Hur duktig är du på att sms:a?

Det känns numera överflödigt. Tidigare sms:ade jag ofta, men nu… aldrig! Jag mejlar inte heller. All skriftlig information verkar nu skötas via Twitter och Facebook.

7. Har din mobil ersatt en kamera?

Nja. Jag har aldrig fotograferat särskilt mycket (förutom nästa fråga). Jag har en väldigt bra digitalkamera, men orka ladda batteriet!

8. Selfies… (självporträtt, men alla säger selfies nu)

Det är som det är. Jag tycker inte på när jag ser andras selfies, då jag själv tar en del sådana som profilbilder.

9. Hur många appar har du? Vilken är din favorit och varför?

Inte många, bara 25 förutom de som ingår i telefonen. Favoriten är nog Week Cal som kalender. Den är enkel och man kan snabbt färgkoda och kategorisera alla möten som jag måste iväg på.

10. Vad vore livet utan mobiltelefon/smartphone under en månad?

Ingen skillnad. Jag kan faktiskt ersätta med dator och vanlig telefon. Men ärligt så är jag inte så särskilt beroende.

Bonus

Till hur stor del har din mobiltelefon blivit en del av ditt sexliv? Sexting, hookup apps, selfies, video, GPS med mera?

Öh. Jag har aldrig sett på selfies som en del av någons sexliv. Nu blir jag orolig. Har jag missat något? Annars är svaret på frågan ”ingen del alls”.

||||| 0 I Like It! |||||

En kommentar

  1. Tofflan sa:

    Intressant lista! Jag har inte bestämt mig än om jag ska ha kvar fast telefoni eller inte, men lutar åt inte – det är för dyrt och jag använder mest mobilen.

    19 december, 2013

Kommentarer är stängda.