2014:92


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

I sex av sju rum hemma har jag böcker. Om jag bor i en sjurummare? Nej, jag räknar alla utrymmen som hallar (plural), klädkammare och kök också. I vilket fall som helst så kan man väl säga att jag har gott om böcker när de trycks in precis överallt (utom på toaletten). Jag är också ganska ensam på jobbet med att ha bokhyllor med böcker. Det är nästan så jag har ett bibliotek på jobbet och det är både privata böcker och sådant arbetsgivaren köpt in åt mig på min begäran. Totalt sett så har jag böcker till hälften bestående av skönlitteratur och till hälften facklitteratur.

Så jag läser mycket böcker? Nej, jag läser inte böcker. Längre. Jag hinner inte. Dessutom får jag bara huvudvärk sedan 15 år tillbaka om jag försöker läsa någon bok. Åtminstone öppnar jag ingen skönlitterär bok för att läsa.

Vad hände med tiden? Förmodligen den där flugan Internet, smarta telefoner, TiVo och Netflix. Det är de som stjäl tid för mig. Samt att jag förvärvsarbetar. Och sover. Dygnet har ändå för få timmar till allt detta, och då är det böckerna som åker på stryk.

Egentligen borde jag göra mig av med alla böcker. De tar plats och samlar damm. Böcker fyller egentligen ingen funktion för mig längre. Säger jag som i mina dar läst dygnet runt, skolkat från komvux för hinna läsa Sagan om Isfolket, bodde på biblioteket och så vidare.

Ljudböcker. Okej, jag gillar ljudböcker i form av mp3. Var det förra sommaren jag lyssnade på typ 10-15 Harlan Coben-böcker? För det är bara på sommaren jag har tid att lyssna på böcker. Så, tar man bort jobbet så återstår litteraturen.

Saknar jag böcker? Både och. Jag tänker inte så ofta på böcker eftersom jag har så fullt upp ändå. Men när blicken faller på mina bokhyllor med böcker, så börjar jag fundera vad hände.

Men det kommer en sommar i år också. Nio veckor av ledighet. Jag skulle hinna 70 pocketböcker, men… Jag vill inte läsa för läsandets skull. Men det blir nog någon bok i sommar.

||||| 0 I Like It! |||||

2 kommentarer

 1. Tofflan sa:

  Men du… nu blev jag nyfiken på att göra ett studiebesök och kolla in dina sex rum med böcker!! Själv har jag bara böcker i… köket, arbetsrummet, gästrummet, sovrummet, vardagsrummet och på toa. Äh, det blev ju också sex rum… 😮

  31 mars, 2014
  • Jontas sa:

   Det är inte mycket till böcker. Väldigt mycket är från 80-/90-talet och väldigt omodernt och väldigt dåligt. Men det jag håller väldigt hårt i är mina tarotböcker. Och Diana Gabaldon. På jobbet har jag lite bra böcker om olika lagar, klassifikationsböcker och EKG-tolkning. Och så har jag ju all studielitteratur från när jag gick Förvaltningshögskolan – väldigt bra böcker om organisationslära och ekonomi.

   31 mars, 2014

Kommentarer är stängda.