Sliskigt #223


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

I eftermiddags kastade jag en blick ut genom fönstret och såg ett jätteråtta ute i rabatten. Förmodligen är det därför alla fåglar skrikit hela natten då de anat faran. Själv hoppas jag bara att alla ungarna som ständigt leker i rabatten blir råttbitna. För de (ungarna) för en hemskt liv dygnets alla timmar. Efter klockan 23 om kvällarna så ser jag barn i 4-5-årsåldern som i mörkret sitter och gungar ensamma på lekplatsen. Jag tycker det är bättre att de blir bitna och springer hem, än alternativet där barn försvinner lite då och då. Vilket inte är så konstigt när föräldrar inte har uppsikt eller regler för barnuppfostran.

Tänk, i 20 år bodde jag på landet. Därefter bodde jag 10 år i en mellanstor stad. Och aldrig någonsin att jag såg en råtta under dessa 30 år! Men efter att ha bott i Göteborg i 14 år så har jag sett råttor minst fyra gånger. Stora, feta, springer överallt dagtid bland människor.

Svårt att säga vad jag tycker är värst… Råttor eller barn? Vet inte om jag gör någon skillnad egentligen. Nej, jag är inte särskilt barnkär. Och det beror inte på barnen, utan på föräldrarna.

||||| 0 I Like It! |||||