Knäpp på näsan #231


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Vid det här laget vet nog alla att jag skriker i högan sky över värmen som konstant i en vecka legat på över 30 grader. Varför jag har sådana problem med värmen? Som jag sagt tidigare så är det en ms-grej – hälften av alla med ms lider antingen av värme eller av kyla. Rent fysiologiskt vet jag inte riktigt vad det är som händer – men det händer massor. En förklaring jag hört är att vi inte har en fungerande inre termostat som reglerar kroppstemperaturen (min normala kroppstemperatur är 36,0). Är det varmt så blir jag också varm – mer än andra. När kroppstemperaturen höjs så riskerar jag att hamna i ett ms-skov. Tänk, ms är att ha en kronisk infektion/inflammation i hela kroppen. Alla vet hur de reagerar när de är sjuka och tvingas gå ut i antingen värme eller kyla. Genom åren har jag haft otaliga ms-skov – några har gått i regress, andra är bestående. Men värmen gör att alla de besvär som gått i regress genom åren plötsligt är där igen. Smärta. Domningar. Stickningar. Kognitiva problem.

De senaste dagarna har jag varit ledig från jobbet och har lidit hemma – jag har inte ens kunnat sticka ut huvudet på balkongen. Jag har suttit inne med fördragna fönster och fläkten en halvmeter ifrån mig. Det har hjälpt dåligt då jag inne haft 28 grader, vilket är marginellt svalare än ute – obetydligt, med andra ord.

Det enda jag suktat efter de här hemska dagarna har varit att få åka till jobbet där jag har en bättre fläkt samt lite svalare (åtminstone i tisdags när jag var på jobbet senast).

Därför – lyckan att i dag få jobba!

Och så kom jag till jobbet… Fläkten stulen och 30 grader inne.

Jag har ett låst arbetsrum där det ständigt försvinner saker. Som jag ser det är fläkten ett medicinskt redskap som är nödvändigt för att jag ska kunna fungera någorlunda – särskilt om jag ska arbeta! Det är många år sedan jag varit så förbannad som i dag. På skrivbordet låg en lapp om att fläkten skänkts till kollegor i ett hela annat hus! 1) De arbetar inte helg. 2) Jag har inte behörighet att komma in där. 3)Det är för långt dessutom att gå.

Hur kan man göra så mot mig? Det är så ignorant, kränkande, hemskt och jag vet inte allt. Jag fick sitta med våta kökshanddukar i nacke och på hjässa. Och jag orkade inte arbeta hela dagen, utan förlorade arbetstid.

Jag har mejlat facket om det här, för det är mobbning. Fortfarande ses jag som lat (som jobbar fem heltidstjänster på 75 %) eftersom jag har flärdtjänst, och detta får jag höra väldigt ofta. ”Det är väl bara att hoppa på en spårvagn så kommer du hem fortare”. Men det finns en anledning till att jag har flärdtjänst. Multipel skleros. Ingen fattar, ingen bryr sig, ingen vill veta. Hänsyn tas inte, men det är synd om andra som skyddas när de i timmar sitter i telefon privat eller sitter i personalrummets soffa – ”för de har diagnoser”. Vad i helvete är då ms?!

Första och sista gången jag skriver detta på nätet (inte heller på FB, Twitter o.s.v.). Jag har kopplat in 1) företagshälsovårdens psykolog, 2) företagshälsovårdens läkare, 3) facket, och ska om en månad träffa ett gäng chefer – för jag har fått nog av överbelastningen jobbet skapar samt de kränkningar jag utsätts för. När jag själv säger något får jag bara höra ”nu blir jag arg på dig, för vi måste vara flexibla”. Ja, finns det någon som varit mer flexibel än jag?

Kvällen har varit underbar. Från +30 grader ute till 18 (regn och åska). Trots tvärdrag hemma så blir det inte lägre än 27 grader inne (värmen sitter i betongväggarna), men kylan utifrån är helt underbar! Mindre symtom.

Men jag är jäkligt upprörd för fläktstölden på jobbet. Kanske det var tur att ingen mer var på jobbet, för jag hade slagit ihjäl (de hade nog varit rädda att jag skulle göra det, åtminstone) vem som än hade varit där.

||||| 0 I Like It! |||||

2 kommentarer

 1. Marie sa:

  Usch! Jag blir arg när jag läser om dina kollegors brist på förståelse. Hur svårt kan det vara att sätta sig in i en annan människas situaton?! 🙁

  27 juli, 2014
  • Jontas sa:

   Så som det är.

   27 juli, 2014

Kommentarer är stängda.