Viaflix och Netplay #255


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Bland det värsta jag vet är att sitta framför datorn och titta på film/tv-serie/Youtube. Jag har inte det tålamodet när det är så obekvämt. Ett problem jag haft med Viaplay (som jag skaffade för en vecka sedan) är att det inte fungerar med Apple-TV. Det fungerar bra i min Androidmobil, men textning är inte synkad och min dåliga syn gör att jag ändå inte ser så bra på en mobilskärm även om jag har stor mobil. Därför fick jag i dag Andersson-dongel till min tv så att jag kan titta på Viaplay. Inget slår tv när det gäller… tv… Soffan är bekväm.

Jag har Netflix och är nöjd med det. Viaplay tillför inte så mycket, men de har en säsong mer av Haven som jag maratontittar på. Och Viaplay har också premiär för Outlander den 10 september, vilket var anledningen till att jag skaffade just Viaplay. Men väldigt så krånglig Andersson är! Nåja, jag har fått det att fungera någorlunda.

||||| 0 I Like It! |||||

7 kommentarer

  • Jontas sa:

   Jag ville ha något som fungerar utan mobiltelefonen och som har påbyggnadsbar utrustning. Så resonerade jag.

   16 augusti, 2014
 1. Gunder Swan sa:

  Okay. Ja det har nog både för‐ och nackdelar att använda mobilen som fjärrkontroll. Anledningen till att jag frågar om Andersson Sm@rt‐TV och Chromecast är att jag länge har befunnit mig i ett ingenmansland. Jag har inte velat vara utan Play‐tjänsternas fördelar men samtidigt inte velat se långfilm på datorn, mobilen, surfplattan. Jag tror att produkter som Andersson Sm@rt‐TV och Chromecast är det smidigaste sättet att runda problemet. Alla moderna TV‐apparater har säkert stöd för så populär tjänster som Netflix och youtube men jag ansluter nog ändå hellre en enhet som länkar samman hela datorn med TV:n än att vara beroende av TV‐tillverkarens inbyggda gränssnitt och appar.

  16 augusti, 2014
  • Jontas sa:

   Min tv köpte jag förra sommaren. I samband med det köpte jag också Apple-TV som egentligen bara har fördelen Netflix i sig. Och så skaffade jag TiVo. I vintras lade TiVo till Netflix som app, men det fungerar dåligt i TiVo. Inget slår Apple-TV där. Men när jag skaffade Viaplay för ett par veckor seden upptäckte jag att det egentligen bara fungerar i datorn och i vissa utvalda mobiltelefoner. AirPlay från iPhone 4 till tv gjorde att textningen inte följde med. Och med Android skulle det möjligen fungera med Chromecast, men då den tekniska lösningen med Viaplay är så begränsad så var det inte en chansning jag ville ta. Hellre då (i mitt fall) Andersson Smart-TV som fungerar direkt med min tv utan olika typer av ihopkoppling med mobiler/dator. Det enda krångliga med Andersson Smart är att fjärrkontrollen är omständlig och att man behöver många uttag till teven. Samt att man måste ladda ner appen Viaplay till Andersson Smart. Därför har jag också köpt till det lilla tangentbordet för att bättre kunna manövrera (styrplatta på tangentbordet) – som jag dock ännu inte hunnit/orka koppla in (kräver ännu fler uttag i teven). För Andersson Smart behöver man i teven 2 lediga ingångar för USB och 1 ledig ingång för HDMI. Och om batteriet tar slut i fjärrkontrollen (ser ut som en enkrona) så finns det appar i mobilen som då kan fungera som fjärrkontroll – men fungerar inte med nya Android. Min sammanfattning är att tekniken inte är fulländad ännu oavsett vilket alternativ man kör med.

   17 augusti, 2014
 2. Gunder Swan sa:

  Barnsjukdomar säger jag. Det är nog fortfarande för nytt att se webbtv på TV. Vad har Viaplay som Netflix inte har? Hur står sig filmutbudet på Netflix jämfört med utbudet i hyrfilmsbutiker på nätet?

  17 augusti, 2014
  • Jontas sa:

   Netflix har mycket, men inte många eller bra långfilmer. Jag är tv-serienörd. Viaplay har ett ännu sämre utbud, påminner om TV3 fast sämre (om det är möjligt). En del tv-serier finns både på Netflix och Viaplay men antal säsonger kan variera. Netflix är Gud. Viaplay har jag tillfälligt eftersom jag nästa månad ska se Outlander som jag väntat på i över 15 år. (Avsnitt 2 sändes härom kvällen i USA). Hade en del direktkontakt via mejlinglista med författaren i slutet av 90-talet, så det är lite därför jag är så desperat att se serien fortast möjligt då jag är nyfiken. Säkerligen kommer den sedan på TV3.

   17 augusti, 2014
 3. Gunder Swan sa:

  Aha, då förstår jag.

  18 augusti, 2014

Kommentarer är stängda.