Tänker #306


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Mitt facebook-dygn…

Känner jag mig lite orolig så startar jag Excel. Logik och struktur har en lugnande effekt.

Excel använder jag ofta och mycket, men inte direkt för matematiska uträkningar. Däremot får jag där ut väldigt mycket data som jag sorterar och studerar. Man kan väl säga att detta är både huvudredskap och huvudarbetsuppgift på jobbet, samt att det faktiskt irriterar mig lite att behöva använda Excel när det finns så många andra och bättre system att använda. Okej, det är dumt att jämföra ett program mot ett system, för jag är fast i Excel. Det är vad min arbetsgivare valt åt mig. Ändå. Excel är på något sätt förutsägbart med alla sina tusentals celler som med innehåll kan förenkla min vardag. Och just för att det är så simpelt så känner jag mig ganska säker och lugn med Excel.

Sexköpslagen är verkningslös så länge torsken är rödlistad.

Debatterna har försvunnit. Prostitution och sexköpare nämns inte så mycket i dag, och jag vet inte varför. Politiker har det inte längre på sin agenda, och det har inte kvinnojourerna heller. Åtminstone existerar inte frågan om inte media väljer att ta upp det. Till och med på sociala medier är det ganska tyst. När det sedan gäller fisket så är det också ganska tyst. Inget vet riktigt längre vad det är för fisk som säljs eller serveras. Är det något som är rödlistat i våra farvatten? Eller är det någon mystisk ersättningfisk från okänt vatten som inte är rödlistat? Ingen verkar bry sig. Fiskarna argumentar inte längre, kanske för att de gått i konkurs och där media också här inte bryr sig? Frågan är – finns det ett samband mellan sexköpslagen och torskfisket? Jo, möjligen detta att ingen längre verkar bry sig. Generellt sett så verkar ingen bry sig om någonting längre. Vad fokuserar vi istället på?

Surt. Varit irriterad på Netflix/Viaplay som inte hade den tv-serie jag sett första säsongen på TV3 i sommar. Köpte dvd-box med säsong 2 som kom med posten i går. I dag har Viaplay lagt ut tre säsonger med serien. Nåja.

Revenge. Jag syftar på Revenge. Min fritid just nu är tv-serien Revenge som jag alternerar med att läsa om Diana Gabaldons böcker. Detta motsvarar Excel, fast på fritid; lugnande effekt.

Men jag såg att Matt Alber kommit med ny skiva! Jag gillar hans melankoliska låtar som är väldigt avskalade. Det jag också gillar är att hans musikvideor. I jämförelse gör varken Madonna eller Lady Gaga något för HBTQ. Matt Alber visar något som är naturligt, vardagligt och romantiskt. Ömhet.

||||| 0 I Like It! |||||