Vandring och vaccin #316


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Invalidiserande träningsvärk efter gårdagens sjukgymnastik. Ett helvete att stätta sig eller resa på sig. Det enda som var annorlunda denna gång var att jag gick väldigt, väldigt mycket fram och tillbaka i korridorerna med gångstavar. Och avslutade det hela med kettlebell.

Det där med gångstavarna har varit en följetång. Jag är beordrad att gå med stavar utomhus hemma 3-5 dagar per vecka. Problemet har hela tiden varit för mig att få tag i ett par stavar till ett rimligt pris. Ett krav jag har är att det inte ska vara sådana där tunna stickor till stavar som inte väger något. Jag vill ha ett par rejäla påkar med tyngd och motstånd. Men de är lite väl dyra, ungefär tusenlappen. Jag länge sneglat på ett par som funnits på nätet med 6 kg motstånd men som alltså gått på tusenlappen. Vanliga stavar går på ett par hundralappar.

Men så fick jag tipset om att gå in i rehabbutiken jag har under mig där jag bor. En märklig rehabbutik som nästan aldrig har öppet och som ibland och väldigt inkonsekvent oregelbundet stänger några timmar varje dag då hon har en hund som ska rastas. I dag var där öppet så jag kunde gå in. Nej, hon hade ett par hemma som test och som var de där tunna stickorna till stavar och som hade fast längd och som skulle vara utmärkta för en pygmé. Därför har jag nu beställt de där dyra påkstavarna på nätet.

I dag vaccinerade jag mig mot säsongsinfluensan, vilket jag får gratis på jobbet. Så här tidigt på säsongen har jag aldrig tidigare fått vaccinet, men i förra veckan ställde jag frågan om vi beställt hem vaccin. Nej, det hade man glömt. Och nu hade det kommit.

Vaccinering är ett stort risktagande för mig då det kan trigga igång ett skov. Men jag tror att jag blir sjukare av att få influensan. Och jag har aldrig reagerat negativt på vaccin. Dessutom är det ganska självklart att vaccinera sig mot säsongsinfluensan så man inte bidrar med spridning av influensa som faktiskt är dödlig för väldigt många. Så – vaccinering ska ske ur två perspektiv. 1) Skydda dig själv. 2) Skydda andra.

||||| 0 I Like It! |||||