Tretretre #333


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Ingen sol, men väl några timmars uppehåll från regnet. Då passade jag på att gå ut. Nackdelen med rollator är att man inte har någon hand fri för att hålla i ett paraply. Men det kan i och för sig kvitta, för det (ett paraply) blåser alltid ut och in då styv kuling är lägsta graden av blåst här.

Nu när jag läser om Diana Gabaldons böcker så har jag valt pocketvarianten då det är vad jag klarar av att hålla i när jag läser i sängen. Tyngre böcker kräver att jag sitter i soffan, men för det ser jag för dåligt. Nä, sängläge, pocket, utan glasögon, näsa mot trycksvärta – det enda som fungerar. Det bekymmersamma är att jag har en väldig röra med mina Gabaldonböcker. Hårda pärmar. Pocket. Svenska. Engelska. Dubbletter. Saknar någon bok. Därför fick jag i dag gå till bokhandeln för att komplettera med pocket på svenska för att fylla i luckorna.

Jag vet att min bokhandel haft Gabaldons samlade verk som pocket. Men inte i dag när jag skulle ha dem. Okej, de hade bok 1-3, men det är de jag precis läst. Alltså fick jag snöpligt gå hem och beställa på nätet. Där är det också tunnsått med pocket. Slutsålt. Jag lyckades dock få tag i bok 4 och 6, men övriga böcker får jag bevaka. Nåja.

I bokhandeln passade jag på att köpa pennor (grön gel), en tjock anteckningsbok i guld med svagt gula anteckningssidor. Men det var också dags att köpa almanack 2015. Egentligen skulle jag också köpt en kattkalender att ha på jobbet (min fjärde i ordningen) men såg ingen. Jag får vänta ett par veckor. Ett arbetsrum är inte komplett om kattkalender fattas. Men jag har ju både november- och decemberkatterna kvar att titta på.

I dag hade jag också på programmet att gå till apoteket eftersom jag förbeställt kylvara (sprutorna). Två skyltar på dörren om öppettiderna. På ena stod det att de i dag lördag har öppet. På andra skylten att de hade stängt lördagar. Där var öppet och jag såg personal gå omkring där inne, men vågade knappt gå in. Där var inte en människa i övrigt. Där som annars alltid är knökfullt med folk. Jag smög in, kände mig som en inkräktare. Två personal stod och pratade med varandra, en tredje dammsög. Jo, de kastade åtminstone inte ut mig. De hade öppet. Det är är nästa helg de har stängt. Men jag blir förvirrad när de har två motsägelsefulla skyltar på dörren och då inga kunder fanns i lokalen.

Kanske folk undvek att gå ut i dag på grund av regnet trots att det varit regnfritt sedan butikerna öppnade. Och kanske folk inte vågar gå ut i dag då det i går kväll var skottlossning några meter från apoteket. I vilket fall så är jag glad att jag slapp köa någonstans i dag. Tröttheten, utmattningen och ansträngningen att uträtta så här många ärenden gör att jag vill klara av dem så fort som möjligt, för att återvända hem där jag kan falla ihop i en liten hög. På tal om hög.

Tvätthögen måste minska drastiskt i helgen. Mitt sopberg också. Söndag – du vet vad du har att vänta!

PS! I dag fyller r2 50 år!

||||| 0 I Like It! |||||