Nya gröna fodral


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Ja, jag har många mobiltelefoner. Det är skitdyrt! Att köpa fodral – jag sliter ut dem väldigt snabbt. Nu beställde jag nya igen, ett fodral till mina gamla Iphone 4 och ett till min Sony Xperia Z1. Det är Iphone jag använder när jag pratar i telefon. Bäst ljud av alla mobiler jag någonsin haft, trots att Xperia vunnit Bäst i test på den fronten. Men Xperia använder jag som surfplatta eftersom det är en jättetelefon.

Utöver det så har jag också min tjänstemobil, men den stänger jag av när jag inte är i tjänst. Till mångas förtret. Arbetsgivaren påstod att jag var tvungen att vara tillgänglig dygnet runt med en mobiltelefon, men det vägrar jag. Jag har en ordinarie arbetstid och då svarar jag i telefon (har ingen annan telefon än mobiltelefon eftersom alla telefonnummer är upptagna hos arbetsgivaren, vissa har fått IP-telefoni med riktnummer 010 men jag behövde telefon i skarven mellan ordinarie telefonnummer och IP-telefoni varför jag fick en tjänstemobil). Dessutom kan jag inte svara när jag är ledig. Jo, fysiskt kan jag svara i den tekniska mobilen, men jag kan inte svara på frågor eftersom det kräver tillgång till jobbdatorn. Det är svårt att vara systemadministratör hemifrån och inte komma åt programmen på datorn. Lösning finns, men arbetsgivaren tycker det är en dyr lösning trots att jag inte förstår hur fjärrstyrning skulle vara så tekniskt svårt eller dyrt. Men som sagt – jag är ledig och ska inte arbeta när jag är hemma.

Och så har jag den där extra mobiltelefonen som jag bara slår på ibland hemma. Samt en till som jag inte starta alls längre, men har kvar och betalar för ett abonnemang.

Jag har tidigare sammanfattat i bloggen detta. Det är bara så vansinnigt. Jag har fem mobiltelefoner/-abonnemang.

  • Tjänstemobil – Samsung.
  • Pratar privat i Iphone.
  • Använder Sony Xperia som surfplatta (har även en surfplatta som jag aldrig använder).
  • Nödtelefon är en gammal Sony Ericsson som är väldigt bra, väldigt liten, inte en smartfåne och där batteriet klarar en vecka i standby + dagliga samtal. Mitt billigaste abonnemang, men använder ändå inte.
  • Ännu en gammal mobil som samlar damm; Nokia, inte heller en smartfåne, men nästan.

Jag blir aldrig färdig till det, men skulle avsluta lite abonnemang. Och jag skulle säga upp min fasta hemtelefon som jag inte kan ringa ut med då ledningarna är gamla samt att mitt trådlösa nätverk slår ut telefonen. Bredbandet skulle jag också säga upp eftersom jag ändå har fast fiberlina till tv och kan koppla på både telefon och internet där. Men orka! Det som jag hållit på med i ett år är att försöka byta mejladresser på 25 000 hemsidor jag registrerat mig på.

Varför jag alls har telefon/mobiltelefon är märkligt eftersom jag aldrig, aldrig, aldrig ringer samtal och ingen ringer till mig annat än i tjänsten. Okej, det ringer kanske 1-2 gånger per månad och då är det hämndtjänsten. Så det är väl lika bra att jag har kvar alla mina telefoner.

||||| 0 I Like It! |||||