Skånsk sävlighet, finsk sisu


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Lyfter, pressar, sliter, släpar och drar. Jag försökte i dag räkna ut hur mycket vikter jag använder totalt på ett sjukgymnastikpass à en timme. Äh, det blir nog inte mer än 10 ton. I dag var jag lite lat och tog bara i med 6 ton. Ser man ut som Barbapapa och mumintrollets kärleksbarn (rund oformlig klump) så är det svårt att ana att jag är så stark. Eller, det är egentligen inte så mycket, men tillräckligt för att vara ”bäst i klassen” på sjukgympan. Får man vara lite stolt? Över det lilla?

Men jag är missnöjd med att det aldrig tar slut, att jag bara fortsätter med gympan. Det finns ingen anledning för mig att gå där. Jag vill ha tillbaka mina normala (hela) arbetsdagar med en efterföljande fritid. Det är stressigt att hasta mellan allt och dessutom hinna med allt på jobbet. Egentligen hann jag aldrig gå på det där mötet i dag, men kände att jag fick ta mig tid eftersom jag inte varit med på några månader (möte varje månad). Det var bra, för då har jag något att säga till om. Sånt som andra ska fixa och som aldrig blir av, kan jag den här vägen få beslut ”ovan ifrån”. Ibland är det en fördel att kunna hoppa över några led i hierarkin och få det låta som om det verkligen kom ovan ifrån och inte från lilla mig.

Det är därför jag säger att det är bättre att vara medarbetare istället för att vara chef. Jag har friheten att få igenom saker genom att vissa lyssnar på mig. Där är till och med de som är så rädda för att ta egna beslut att de struntar i att alls ta beslut. Eller åtminstone inte förrän de först rådfrågat mig. Det innebär att jag har en förankring i medarbetare och därför har insikt i saker och ting. Hade jag svävat upp några pinnhål till ett chefskap, hade jag förmodligen förlorat förankringen (detaljkunskaper). En chef kan aldrig vara ledare utan detaljkunskaper. Trots alla tusentals chefer jag har över mig, så tror jag att jag är ledare. En chefsledare; jag leder chefer. Med kunskap i organisationens alla vinklar och vrår. Förutsätter jag. Annars vet jag inte varför jag yttrar mig när jag blir tillfrågad. Nå, men det kan också bero på att jag lätt blir arg om man inte gör rätt från början. Jag är ganska dominant också, på ett försynt sätt.

||||| 0 I Like It! |||||