Strulet


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Eftersom flärdtjänst nu lever sitt eget liv, så hamnade jag på ett jobbet en timme för tidigt i dag. Kanske det var tur. Jag skulle till annan enhet och föreläsa. De hade lovat mig konferensrum med dator. När jag kom dit fanns ingenting – mer än ett konferensrum, men ingen dator. Jo, de gick och hämtade en bärbar samt en projektor, men… För det första så saknade den bärbara datorn uttag för VGA-skärm. För det andra gick det inte att logga in i datorn då den hade varit avstängd i sex månader. Efter två månader så spärras alla datorer som inte varit startade och enda sättet att aktivera kontot på nytt är total nyinstallation. Jag vet, det är märkligt. Något på IT-avdelningen har väl ”tänkt”.

Och jag var inte i närheten av min egen enhet, men visste att en person som har rum upptill mitt var på plats och som dessutom skulle komma till mitt föredrag. Det är tur att jag har tjänstemobil och kan nå omvärlden. Därmed kunde jag skicka bud efter min egen bärbara tjänstedator. Sedan tog det lite tid innan datorleveransen skedde. Samt att det är en gammal (men fungerande) bärbar (nåja) dator (typ) som tar tid att starta upp. Plus att jag åter skulle koppla ihop alla kablar och få igång projektorn. En timme och en kvart tog det att få till en fungerande dator. Femton minuter försent kunde jag påbörja min föreläsning.

Hur det gick? Tja. Det blir alltid liv i luckan när jag har föreläsningar eftersom jag kommer med obehagliga sanningar (pekpinnar, regelverk, rutiner), men man förstod. Inte solklart, men någon slöja drogs säkert undan.

Så nu är det dags att påbörja förberedelserna för övriga föreläsningar. Närmast i tid är ytterligare två föreläsningar inom min verksamhet, samt en föreläsning för en helt annan verksamhet. Inom en månad, helst inom en vecka, ska jag hålla övriga föreläsningar. I andra ämnen. Det känns lite slitsamt att i år få höra ”vi ska bjuda in dig vid tillfälle” för att sedan få veta att ”nu kan vi inte vänta längre”. Jag har ju lite annat också för mig på jobbet. Som i nästa vecka ska jag lära upp en student (handleda) samt en ny arbetskamrat. Sånt tar tid. Det är inte lyckat om jag ska splittras mellan alla uppdrag.

||||| 0 I Like It! |||||