Vardagsstrul


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Windows 7 är ett problem. Program som inte är utgivna av Microsoft uppdateras inte längre för att passa andra operativsystem än möjligen Windows 8.1. Det har gjort mitt system väldigt instabilt och jag lägger timmar på att försöka justera felen. Värst är det dock när Microsoft släpper säkerhetsuppdateringar, för då slutar alla program att fungera. I går bråkade jag med antivirus. I en månad har jag bråkat med Flash. I kväll fick jag avinstallera Spotify. Vilket sedan tog en timme att återinstallera eftersom det låste sig hela tiden.

Jag hoppas jag uthärdar till hösten när Microsoft släpper Windows 10 för gratis uppdatering av dito 7 och 8. Kanske det kan lösa några av problemen? Eller måste jag innan dess köpa ny dator? För det vill jag inte.

För stunden har jag nu kunnat lösa antivirus, Flash och Spotify. Men det känns så trögt och motigt att leka datatekniker. Det får jag nog av på jobbet där det mer handlar om handhavandefel och kunskapsbrist.

Ja, jobbet. Jag vet inte vad som händer. Efter en åttatimmarsdag så undrar jag varför jag inte hann göra något av mitt eget arbete. Nu är det annars okej att arbeta hemifrån (där jag verkligen skulle hinna något), men avtalet gäller inte mig. Tusan!

||||| 0 I Like It! |||||

2 kommentarer

 1. Tofflan sa:

  Så jobbigt! Jag har inte upplevt problem med 7:an och är för lat för att uppgradera till 8:an. Eller så är jag kanske smart och väntar på 10:an…

  20 mars, 2015
  • Jontas sa:

   Datorer är billiga så egentligen har jag inga problem med att köpa nytt, men just nu är det för mig principer. Min dator är 3 år. Det är min sjunde dator på 19 år. Jag är trött på teknikstrul att ständigt behöva köpa nytt, så jag försöker uthärda. Enda fördelen är att en dator nu bara kostar 10 % av vad den kostade 1996. Ganska otrolig resa från 30000 kr till 3000 kr. Kanske jag borde köpa tio datorer så jag alltid hade en fungerande dator på lager? *muttrande surgubbe*

   21 mars, 2015

Kommentarer är stängda.