Med anledning av bloggen


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Men det största motståndet jag känner är ”ingen vill veta var du köpt din tröja”. Förutom att det är en låt från 2004 med Raymond & Maria, så är det tanken som dyker upp när jag ska skriva något. Vem tusan är intresserad av mitt vardagsliv?

Ännu större motstånd känner jag mot att kommentera nyheter. Nyhetstidningarna sönderanalyserar själva sina reportage genom att ha diverse egna krönikörer av dålig kvalitet. Därmed behöver ingen annan ta på sig den rollen att i bloggar återupprepa sådant som redan sagts. Några nya aspekter eller infallsvinklar existerar inte. Ännu mer patetiskt är att på Twitter ha kortlänkar till nyhetsartiklar och dessutom inte på något sätt kommentera det eller förklara vad man länkar till.

Guldåldern. Före modebloggarnas tid fanns dagbok på nätet. Den typen av blogg kan jag aldrig återgå till även om det var betydligt intressantare att då läsa andras dagböcker. Men den tiden är förbi. För egen del har jag redan sagt det jag ville ha sagt. Jag kan inte definiera vad som var så intressant för 15 år sedan, men det var nog gemenskapen, stödet, variationen, omfattningen och spridningen. Dagbok på nätet finns knappt längre, inte heller bloggar. Avarten modebloggar är jag glad över att de mer eller mindre försvunnit. Det tyder också på en lathet när de flesta börjar välja sociala medier för dialog och berättande. Varför begränsar man sig med tekniska plattformar? Jag hoppas på att dagbok på nätet återkommer och jag åter får ett sammanhang. Kanske jag då också har mer att säga. Jag behöver input och respons för att kunna blogga. Annars finns inget syfte.

Jag har funderat i några år nu och parallellt kört på med min blogg. Jag vill blogga. Frågan är bara i vilken form och om jag verkligen ska fortsätta här? Det som också känns begränsande är att jag är för känd. Är jag? Nå, för många vet vem jag är. Och jag är mer känd irl än url. Frågan är om jag ska utnyttja det och träda fram än mer, eller dra mig undan? Just nu lutar det åt att sista avsnittet här blir dag 6000. Om jag inte ändrar mig till dess.

||||| 0 I Like It! |||||